10.4 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
HomeWijdewormerDe Dorpsbus doet Neck aan: verslaggevers maken kennis met het dorp en...

De Dorpsbus doet Neck aan: verslaggevers maken kennis met het dorp en haar bewoners

Wijdewormer/Neck – De Dorpsbus reed vanmorgen even na 10:30 uur Neck binnen. In een met bloemen versierd campertje maken verslaggever Rien Floris en fotograaf Ella Tilgenkamp van het Noordhollands Dagblad iedere vrijdag kennis met een ander dorp in onze provincie. Deze week deed het duo Neck aan.

Met slechts één geplande afspraak op de agenda, is het voor het duo improviseren. Het huiswerk over Neck is natuurlijk wel vooraf gedaan, maar verder weten ze vrij weinig over de gebruiken en de inwoners van het kleine dorpje onder de rook van Purmerend.

De camper nam plek in tegenover het voormalig dorpshuis. De locatie van waar er een afspraak was met de uitbaters van het nieuwe 1456 aan de Noorderweg. Nog voordat Henneke en Rik ten tonelen verschenen, was er al een oudgediende opgetrommeld: Piet Gans.

Lopende encyclopedie Piet vertelde honderd uit over Neck en haar geschiedenis. Van oude verenigingen tot opgedoekte winkels. Van persoonlijke herinneringen tot historische feitelijkheden.

Na een interview met Rik en Henneke (1456), brachten Rien en Ella een bezoek aan Het Dijkhuis en haar bewoners Jaap en Ina. Het voormalig polderhuis, gebouwd in 1826 en gelegen aan het begin van de Ringdijk, is samen met de Neckermolen het enige rijksmonument dat in Wijdewormer gelegen is.

Het artikel is morgen te lezen in het Noordhollands Dagblad.

Update artikel in het NHD hieronder:


Fotografie: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.4 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
4.9kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.