27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendHoudt u droge voeten bij hevige regenval in uw straat? Bekijk de...

Houdt u droge voeten bij hevige regenval in uw straat? Bekijk de kaart

Regionaal – Korte, hevige buien waarbij meer dan 70 mm in een uur aan regenwater valt zullen naar verwachting steeds vaker voorkomen. Wetenschappers geven aan dat de kans dat deze relatief zeldzame bui toeneemt door klimaatverandering. Statistisch gezien gebeurt dit eens in de 100 jaar. Dit klimaateffect heeft een grote impact op het stedelijk gebied en het regionale watersysteem. Wateroverlast is bij deze extreme buien niet te voorkomen. Het is daarom niet de vraag of, maar vooral waar de wateroverlast zal optreden, en welke gevolgen te verwachten zijn.

De themakaart ‘Neerslag’ van de Metropool Regio Amsterdam laat de gevolgen zien van extreme neerslag in de bebouwde kom. De kaart maken inzichtelijk waar wateroverlastlocaties kunnen ontstaan na extreme buien van 70 millimeter in 1 uur. Ook wegen kunnen onbegaanbaar worden. Dit wordt weergegeven op de begaanbaarheidskaart.

Deze laat zien welke wegen begaanbaar zijn bij dezelfde bui als waar de wateroverlastkaart op gebaseerd is: 70 mm in een uur. Wegen zijn geclassificeerd als ‘begaanbaar’ als er een maximale waterdiepte is van 10 cm (groen). Bij waterdieptes tussen de 10 en 25 cm waterdieptes zijn de wegen geclassificeerd als ‘begaanbaar voor calamiteitenverkeer’ (geel). Dit houdt in dat ze niet meer begaanbaar zijn voor gewoon verkeer, maar wel voor hulpdiensten. Wegen met waterdieptes van 25 cm en meer zijn ‘onbegaanbaar’ (rood).

Delen van de Weidevenne zullen niet meer begaanbaar zijn.

Bekijk uw eigen straat hieronder en kijk of u droge voeten houdt:


Brought to you by MRASteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.