Volendam

Toch familiekermis in Volendam van 1 t/m 6 september

Volendam – Het leek er op alsof het geen doorgang kon vinden: de jaarlijkse kermis in Volendam. Kermisexploitanten, gemeente, hulpdiensten en heel veel anderen hebben zich afgelopen week ingespannen om het toch voor elkaar te krijgen. Met succes. Wethouder Wim Runderkamp maakte vanmiddag bekend dat de lokale kermis toch draait vanaf woensdag aanstaande.

“Zo groot als mijn teleurstelling vorige week was, zo blij ben ik nu”, begint Runderkamp zijn aankondiging op Facebook. “Weliswaar zal de kermis een andere vorm krijgen dan gewoonlijk, maar het is een volwaardige lokale familiekermis met tientallen attracties.”

Ook André Vonk van Buro De Kermisgids is ongelofelijk trots. Het bedrijf heeft vanaf 2019 de technische leiding over de kermis in Volendam. “Het was echt een huzarenstukje om het voor elkaar te krijgen. Echt alle lof voor de exploitanten, de gemeente en de hulpdiensten die er alles aan gedaan hebben om dit te kunnen verwezenlijken. Zelfs de Gemeente Purmerend heeft bijgedragen door het evenemententerrein aan de Purmerenderweg beschikbaar te stellen aan de exploitanten.

Broodnodig

Niet alleen Volendam is opgelucht. Ook voor de exploitanten zijn de kermissen broodnodig, na twee ontzettend moeilijke seizoenen. De familiekermis in Volendam is een volwaardige kermis. Alle attracties zoals deze ook in 2020 op de planning stonden hebben een plekje kunnen krijgen in de nieuwe setting.

De kermis wordt opgebouwd op een afgesloten, veilig en controleerbaar terrein op het Marinapark. “Het blijft zuur dat de feesttent niet door kan gaan, maar juist daardoor is de ‘draaikermis’ nu wel mogelijk, aldus Runderkamp.

Het Buro De Kermisgids heeft inmiddels ruim 20 kermissen corona-veilig kunnen laten doorgaan. Vonk: “Er is een ingang en een aparte uitgang ingesteld en er is een looproute ingesteld. De paden zijn extra breed. Een realtime telsysteem houdt bij hoeveel personen er op het terrein aanwezig (mogen) zijn. En verder is er voldoende handhaving aanwezig om toe te zien op het 1,5 meter beleid.”

De kermis blijft langer staan dan gebruikelijk, namelijk zes dagen in plaats van vier. Echter sluit de kermis om 21:00 uur en wordt er geen alcohol op het terrein geschonken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.