4.2 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendNieuwe eigenaar PostNL-locatie "alle woningen in de verhuur"

Nieuwe eigenaar PostNL-locatie “alle woningen in de verhuur”

Purmerend – De locatie PostNL aan de gedempte Where is door een dochtermaatschappij van Snippe Projecten verkocht aan Rijsterborgh Vastgoed BV. Bij de overdracht zijn alle afspraken over het bouwplan en de inrichting van de omgeving van het gebouw die in het verleden tussen Snippe en de gemeente gemaakt zijn één op één overgenomen.

De enige wijziging is dat alle woningen in de verhuur zullen komen in plaats van in de verkoop. Dit geldt zowel voor de middeldure- als voor de vrijesectorwoningen in het project. Doordat Rijsterborgh dit project vooraf aan de realisatie overneemt, was contractueel goedkeuring van de gemeente nodig. Het college heeft ingestemd met deze contractovername omdat de contractuele afspraken zonder wijzigingen over gaan op de nieuwe eigenaar en de woningprogrammering past binnen de door de gemeenteraad vastgestelde kaders.

Wethouder Tijmstra laat weten dat de firma Rijsterborgh zich langdurig als verhuurder verbindt met dit project en met de stad Purmerend. “In gesprekken is duidelijk geworden dat zij zorg wensen te dragen voor een goede woonkwaliteit voor de huurders en de omgeving. De verhuur van de woningen start enkele maanden voordat de bouw afgerond wordt.”

Nu alle vergunningen voor de bouw onherroepelijk zijn worden door Rijsterborgh voorbereidingen getroffen om zo snel mogelijk te starten met de sloop van het voormalige postkantoor. Daarna starten de grondwerkzaamheden om de locatie bouwrijp te maken en tegelijkertijd wordt de kadewand langs de Where in opdracht van de gemeente gerenoveerd. Als de afspraken met de aannemer rond zijn en er meer duidelijk is over de datum aanvang werkzaamheden zal dit met de gemeenteraad en de omwonenden gecommuniceerd worden.

Wethouder Tijmstra heeft er het volste vertrouwen in dat de realisatie van het project PostNL en de verhuur van de woningen bij de firma Rijsterborgh in goede handen zijn. “Ik kijk uit naar een spoedige start van de bouw.”

Ontwerp

Het ontwerp voor het voormalige postkantoor bestaat langs de kant van de Gedempte Where uit 5 tot 6 bouwlagen. Langs de Where-oever wordt het gebouw 7 tot 8 bouwlagen hoog. Langs het water van de Where blijft een openbaar voetpad liggen.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. @waussie,
  Als u nu eens de moeite nam om bijv.reacties te lezen op de Facebookpagina van Regio Purmerend i.p.v. mij keer op keer af te zeiken dán zou u recht van spreken hebben.
  Nu niet.

 2. Dag Dagmar jij moet burgemeester worden maar wel in een andere stad dan zijn we dat gezoek kwijt

 3. Alles in de midden huur of vrije sector???
  Middenhuurwoningen zijn vrije sectorwoningen met een netto huurprijs* tussen €752 en €1.005 per maand (prijspeil 2021). 
  Voor een middenhuurwoning in 2021 moet je bruto SV jaarinkomen minstens 45 keer de netto huur per maand zijn en maximaal €57.220 (alleenstaand) of €67.632 (meerverdieners).

  Vrijesector huurwoningen hebben een netto huurprijs* vanaf € 1.005 per maand (prijspeil 2021).
  Bij een vrije sectorwoning moet alleen je bruto SV jaarinkomen minstens 45 keer de netto huur per maand zijn. Geen maximum.

  *=netto huur is de huur zonder servicekosten, gas en elektra.

  Waar je rekening mee moet houden:
  – geen huurtoeslag.
  – woningdeling is niet toegestaan.
  – eigen bewoningsverplichting.
  – ouders en anderen mogen (vaak) niet garant staan voor het betalen van de huur.

  Vraag mij af of er heel veel woningzoekenden hier gelukkig van worden…,,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
4.2 ° C
5 °
3.5 °
82 %
1.8kmh
72 %
di
7 °
wo
10 °
do
10 °
vr
8 °
za
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.