14.8 C
Purmerend
dinsdag 2 juli 2024
Home* Wat u schrijftJohn Burgemeester brengt samen met Kap een dijk van een single...

John Burgemeester brengt samen met Kap een dijk van een single uit (video)

Purmerend – Als twee rasechte Amsterdammers elkaar op het juiste moment tegenkomen, kunnen er dingen ontstaan die niemand verwacht. Compleet ‘out of the box’ brengen KAP en LE MAIRE in eigen beheer een single uit met een unieke sound: ALLES TOT NIETS.

Hans Kap (succesvol accordeonist en zanger van het Amsterdamse lied) en John Burgemeester (37 jaar actief als de Nederlands-talige zanger Le Maire en als tekstschrijver) verenigen zich buiten hun eigen comfortzone in dit unieke autobiografische nummer. Twee muzikale talenten met ongeveer dezelfde levensloop. Beiden gingen zij van Alles tot Niets.

Le Maire, tevens schrijver van het nummer, vereenzelvigt zich al jaren met het thema. Hij lag zelf ooit letterlijk met een fles onder een brug. Tijdens de lockdown maakte hij gedurende de feestdagen een reportage over het leed in de horeca en bezocht hij ’s nachts, gewapend met bier en sigaretten, daklozen en verslaafden in de grote steden. 

>Tekst gaat verder onder de foto

 De woorden en melodie van Alles tot Niets zaten al langer in het hoofd van Le Maire. Toen hij Kap recentelijk trof tijdens een live stream event werden tekst en muziek opeens concreet. Er waren slechts twee zinnen voor nodig in de kleedkamer. “Pik, ga even zitten, ik wil je iets laten horen.” Na een korte vertolking van het nummer sprak Kap de verlossende woorden: “Kolere gabber.” En zo kwam de samenwerking tot stand. 

Eigen sound

Alles tot Niets is opgenomen in Studio Arnold Mühren. Het is een  single met een geheel eigen sound. Uitzonderlijke live muzikanten creëerden een bluesachtige stijl. Uniek, met als primair instrument een accordeon. Een tekst die herkenbaar is voor velen van ons. En een melodie die eindeloos in je hoofd blijft zitten.

Bekijk hieronder de single. En vergeet niet: “Het ‘schijnt’ onmogelijk te zijn, zo zonder platenmaatschappij. DAT zullen we nog wel eens zien dan.😉 Het enige wat we nu écht nodig hebben is dat jullie massaal gaan delen. So we need your help here!🙏😊

Alles tot Niets is uiteraard ook te downloaden via Spotify, Apple Music, Deezer en alle andere downloadkanalen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
14.8 ° C
15.6 °
13.9 °
81 %
3.1kmh
100 %
di
17 °
wo
16 °
do
16 °
vr
19 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.