112Purmerend

Man pint in Purmerend met pinpas verkregen uit phishingmail

Regionaal – Phishingmails: soms zijn ze niet van echt te onderscheiden. Het overkwam begin maart ook een winkelier uit Oss. Nadat hij een dergelijke mail ontving, dacht hij een nieuwe bankpas aan te vragen. Echter bleek al snel het tegendeel, want criminelen kregen toegang tot zijn gegevens.

Ze moesten echter nog de nieuwe bankpas in handen krijgen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee jongemannen deze bankpas weten te onderscheppen.

Post meegenomen

De mannen hebben buiten de postbode staan opwachten. Nadat de bezorger de post – met daarin de nieuwe bankpas – op de balie heeft gelegd, komen de twee mannen de winkel binnen.
Eén van hen grist brutaal de envelop met de bankpas van de toonbank. Vervolgens maken ze nonchalant een ronde door de winkel en spreken daar zelfs nog een medewerker aan.

Pinnen in Purmerend

Eén van de mannen is later bij een geldautomaat aan het J.F. Kennedyplein in Purmerend gefilmd. Hij weet duizenden euro’s te stelen voordat de winkelier achter de verdachte transacties komt en zijn pas blokkeert. 

Wie herkent de mannen?

Heeft u een vermoeden wie deze mannen op de beelden zijn? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.