Purmerend

Wordt Purmerend een Fairtrade gemeente?

Purmerend – Als het aan de Stichting Wereldwinkel Purmerend ligt wordt Purmerend een Fairtrade gemeente en ook de gemeente Purmerend wil hieraan best meewerken al blijft dat beperkt tot de formele besluitvorming en het leveren van informatie en advies aan de werkgroep die zich met de uitwerking van dit predicaat gaat bezighouden.

Recent heeft de gemeente overleg gehad met vertegenwoordigers van de Stichting Wereldwinkel Purmerend over de onderlinge rolverdeling bij de aanvraag van dit predicaat en bij de uitwerking c.q. uitvoering van de hieraan verbonden criteria. Een Fairtrade Gemeente campagne streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, krijgen boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te  bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, maatschappelijke organisaties, bedrijven en lokale  overheid individueel en gezamenlijk voor meer eerlijke handel. De titel Fairtrade Gemeente geeft aan dat de betreffende gemeente verder kijkt dan de eigen gemeente- en landsgrenzen. Het levert daarmee ook een bijdrage aan de promotie van de gemeente.

De gemeente staat dus positief tegenover het voorstel van de stichting Wereldwinkel Purmerend maar zal niet in de lokale werkgroep plaatsnemen. Wel zal er een medewerker van het team Economie aan dit project worden gekoppeld. Als er geen bezwaren of bedenkingen worden ingediend dan kan de lokale werkgroep eind september aan de gang om het predikaat voor de gemeente te gaan behalen. Inmiddels zijn er al meer dan 80 gemeenten die het predicaat Fairtrade gemeente mogen voeren.

Meer informatie op: https://www.fairtradenederland.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.