14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendWordt Purmerend een Fairtrade gemeente?

Wordt Purmerend een Fairtrade gemeente?

Purmerend – Als het aan de Stichting Wereldwinkel Purmerend ligt wordt Purmerend een Fairtrade gemeente en ook de gemeente Purmerend wil hieraan best meewerken al blijft dat beperkt tot de formele besluitvorming en het leveren van informatie en advies aan de werkgroep die zich met de uitwerking van dit predicaat gaat bezighouden.

Recent heeft de gemeente overleg gehad met vertegenwoordigers van de Stichting Wereldwinkel Purmerend over de onderlinge rolverdeling bij de aanvraag van dit predicaat en bij de uitwerking c.q. uitvoering van de hieraan verbonden criteria. Een Fairtrade Gemeente campagne streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, krijgen boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te  bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, maatschappelijke organisaties, bedrijven en lokale  overheid individueel en gezamenlijk voor meer eerlijke handel. De titel Fairtrade Gemeente geeft aan dat de betreffende gemeente verder kijkt dan de eigen gemeente- en landsgrenzen. Het levert daarmee ook een bijdrage aan de promotie van de gemeente.

De gemeente staat dus positief tegenover het voorstel van de stichting Wereldwinkel Purmerend maar zal niet in de lokale werkgroep plaatsnemen. Wel zal er een medewerker van het team Economie aan dit project worden gekoppeld. Als er geen bezwaren of bedenkingen worden ingediend dan kan de lokale werkgroep eind september aan de gang om het predikaat voor de gemeente te gaan behalen. Inmiddels zijn er al meer dan 80 gemeenten die het predicaat Fairtrade gemeente mogen voeren.

Meer informatie op: https://www.fairtradenederland.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.