6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendPurmerender krijgt 9 maanden cel voor dodelijke aanrijding op A7

Purmerender krijgt 9 maanden cel voor dodelijke aanrijding op A7

Wijdewormer – Een 33-jarige Purmerender heeft een gevangenisstraf gekregen voor een dodelijke botsing op de A7 bij Wijdewormer. De man heeft negen maanden gekregen, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook mag hij drie jaar niet autorijden. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij na de botsing is weggevlucht en het slachtoffer heeft achtergelaten.

In de nacht van 22 op 23 mei 2020 kwam een 50-jarige man uit Zaandam om het leven bij een aanrijding op de A7. Een 33-jarige man reed in dezelfde richting als de Zaandammer met een hoge snelheid op de achterkant van de auto van het slachtoffer in. Uit de telefoongegevens bleek dat hij met 183 km/u over de snelweg reed, destijds was de maximale snelheid 120 km/u.

Weggevlucht

De verdachte zou voor hij de weg op ging een ruzie hebben gehad met zijn partner en zat ‘in emotionele toestand’ achter het stuur. Na de botsing vluchtte de 33-jarige man weg: hij liet zich ophalen door zijn partner, waste thuis zijn kleren en ging naar een vriend. Een paar uur na de aanrijding meldde hij zich alsnog bij de politie.

De rechtbank neemt het de man ernstig kwalijk dat hij het slachtoffer bekneld in zijn auto heeft achtergelaten in plaats van hulp te verlenen. De acties van de man zijn volgens de rechtbank “berekend, zeer ernstig en laakbaar.” 

Alcohol 

De politie heeft die nacht alcohol in het bloed van de man aangetroffen. De verdachte zei dat hij na het ongeval twee biertjes en een paar slokken vieux had gedronken. Volgens de rechtbank kan niet worden aangetoond dat de man voor het ongeval gedronken had, daarom is hij daarvoor vrijgesproken.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Correctie;
    1ste zin moet zijn
    Wegkomen met 9 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk en een rij-ontzegging van 3 jaar terwijl je iemand dood hebt gereden.

  2. Wegkomen met 3 maanden voorwaardelijk en een rij-ontzegging van 3 jaar terwijl je iemand dood hebt gereden.
    Die rij-ontzegging gaat in vanaf het moment van invordering van het rijbewijs ingevorderd (zonder teruggave) c.q.  het moment dat deze (koek)waus zijn rijbewijs bij CVOM inlevert.
    In het artikel van 23 mei 2020 stond dat het rijbewijs was ingevorderd, dus als het nooit is teruggegeven aan deze (koek)waus, krijgt-ie het 23 mei 2023 terug.

    Die (koek)waus:
    *reed 183 km p.u. waar 120 km p.u. was toegestaan
    *reed door na her ongeval (artikel 7 van de Wegenverkeerswet)
    *liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter (later vrijwillig melden is dan geen uitsluiting van vervolging-mogelijkheid).
    *voerde als excuus aan dat-ie bonje had gehad met zijn partner en emotioneel in de auto was gestapt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.