16.3 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home* Wat u schrijftThemabijeenkomst Autisme in Waterland te Purmerend

Themabijeenkomst Autisme in Waterland te Purmerend

PURMEREND – Autisme komt bij ruim 1% van de bevolking voor en heeft een behoorlijke invloed op het dagelijkse leven. Wat zijn knelpunten, wat is er nodig en waar blinken deze mensen in uit. Het Autisme Netwerk Zaanstreek / Waterland zet zich al jaren in om dit onder de aandacht te brengen. Op 18 september 2021 organiseren zij een informatiebijeenkomst in Purmerend.

Autisme Netwerk Zaanstreek / Waterland is een netwerk dat als doel heeft een goede en open samenwerking te creëren tussen alle organisaties op het gebied van autisme in deze regio. Het belangrijkste doel van het Autisme Netwerk is dat mensen met autisme niet tussen wal en schip geraken en zorg op maat aangeboden krijgen. Maar wat is hiervoor nodig? Dit horen ze natuurlijk graag terug van mensen die hier dagelijks mee te maken krijgen.

Tijdens de informatiebijeenkomst in Purmerend maak je kennis met het ervaringsverhaal van Pascal van IJzendoorn. Hij is schrijver van het boek: Help, ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist en zet zich in volledig in voor mensen die in het dagelijks leven te maken krijgen met autisme. Marvin Scheffer, ervaringsdeskundige trainer, coach en beleidsmedewerker, zal meer komen vertellen over zijn eigen ervaringen en de ondersteuningsbehoeften gedurende zijn leven. Irene Rutte, moeder van een zoon met autisme en nauw betrokken bij het Zaans Autisme Ambassadeurs Initiatief sluit het informatieve gedeelte af met haar ervaringen opgedaan in het traject naar de realisatie van dit initiatief.

Hierna hoort de organisatie graag van de deelnemers van de middag wat de knelpunten en ideeën in Waterland zijn op het gebied van onderwijs, werk, dagbesteding, wonen etc. en wat het Autisme Netwerk hierin kan betekenen. Wij zijn ook heel blij wanneer de sociale wijkteams, jeugdteams en/of andere ambtenaren binnen gemeentes in Waterland aanwezig zullen zijn, willen luisteren en mee willen denken.

De inloop start om 13.30 uur en het informatie gedeelte start om 14.00 uur. Het brainstormmoment vindt plaats om 15.30 uur en we sluiten de middag omstreeks 16.30 uur af. Aanmelden is noodzakelijk en kan via [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
17.3 °
15.5 °
77 %
1.8kmh
89 %
vr
18 °
za
17 °
zo
21 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.