* Wat u schrijftPurmerend

11 september opening Kunst in de etalage

Purmerend – Op zaterdag 11 september wordt om 11.00 uur Kunst in de etalage bij Bram Mannenmode op de Kaasmarkt 7 feestelijk geopend. Na een kort openingswoord verzorgt Gerard Wegman als ervaren stadgids van ’t Gilde een rondleiding langs de deelnemende etalages.

Een aantal kunstenaars die meelopen, lichten hun werk kort toe en Wegman zal iets vertellen over de bijzondere panden die we zien tijdens de wandeling. De opening wordt muzikaal omlijst door Jorn van Ingen en Mitchell Colina.

Drie weken voorafgaand aan de Kunstroute Purmerend (welke plaats vindt op 2 & 3 oktober) stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan de kunstenaars. In elke deelnemende winkel is minimaal één kunstwerk van een kunstenaar te zien; dit keer een vrij werk zonder een vooraf opgegeven thema.

Er is een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute in het eerste weekend van oktober. De wandelroute en het gratis routeboekje van de Kunstroute zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels.

Kunst in de etalage en Kunstroute Purmerend zijn activiteiten van het Kunstcollectief Purmerend, dat als doel heeft lokale kunstenaars meer zichtbaar te maken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.