15 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home* Wat u schrijft11 september opening Kunst in de etalage

11 september opening Kunst in de etalage

Purmerend – Op zaterdag 11 september wordt om 11.00 uur Kunst in de etalage bij Bram Mannenmode op de Kaasmarkt 7 feestelijk geopend. Na een kort openingswoord verzorgt Gerard Wegman als ervaren stadgids van ‘t Gilde een rondleiding langs de deelnemende etalages.

Een aantal kunstenaars die meelopen, lichten hun werk kort toe en Wegman zal iets vertellen over de bijzondere panden die we zien tijdens de wandeling. De opening wordt muzikaal omlijst door Jorn van Ingen en Mitchell Colina.

Drie weken voorafgaand aan de Kunstroute Purmerend (welke plaats vindt op 2 & 3 oktober) stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan de kunstenaars. In elke deelnemende winkel is minimaal één kunstwerk van een kunstenaar te zien; dit keer een vrij werk zonder een vooraf opgegeven thema.

Er is een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute in het eerste weekend van oktober. De wandelroute en het gratis routeboekje van de Kunstroute zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels.

Kunst in de etalage en Kunstroute Purmerend zijn activiteiten van het Kunstcollectief Purmerend, dat als doel heeft lokale kunstenaars meer zichtbaar te maken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15 ° C
15.7 °
14.4 °
81 %
2.7kmh
98 %
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
19 °
wo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.