16 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendBewoners Dijckscampenlaan strijden tegen honingdauw "een en al plakbende"

Bewoners Dijckscampenlaan strijden tegen honingdauw “een en al plakbende”

Purmerend – De buurt is er niet blij mee. De lindebomen op de Dijckscampenlaan die een kleverig laagje op de auto’s en trottoir laten vallen. Het kleverige goedje wordt honingdauw genoemd en wordt gemaakt door bladluis die in de bomen zit. “Ik wordt er schijtziek van.”, zegt bewoner Peter Spiegelenburg die net terug van vakantie is en na een dag thuis alweer zijn auto onder de plak van de honingdauw zag zitten.

Peter woont al zo’n 25 jaar in de Dijckscampenlaan. Hij ziet dat het steeds erger wordt. “Ik ben er sinds 2016 mee bezig maar een echte oplossing is er vanuit de gemeente nog niet gekomen. Wel zijn er door de gemeente verschillende proeven gedaan zoals lieveheersbeestjes die de luizen opeten en het injecteren van de bodem zodat de bladluis deze niet wil bezoeken. Niets heeft echter geholpen. Het wordt gewoon niet minder maar meer.”

Tekst gaat door onder foto

Ook buurtbewoner Fred Deckwitz geeft dat aan: “Ik was mijn auto wel vier keer per week en we nemen het plakkerige goedje ook mee naar binnen. Ik heb er vreselijke last van. Gisteren heb ik mijn auto gewassen en moet je het nu weer zien. Een en al plakbende.”

Buurtbewoner Tamara de Beer woont al 11 jaar op de Dijckscampenlaan. Zij parkeert haar auto niet meer op de Dijckscampenlaan maar in de zijstraten om het probleem te omzeilen. “Ik heb net een nieuwe auto maar dit is natuurljk geen oplossing. Gisteren pakte ik de auto van mijn man maar ik kreeg bijna de autodeur niet open. Het lijkt dit jaar wel erger dan alle andere jaren. Het tast je woongenot aan.”

Tekst gaat door onder foto

De bewoners die wij spraken zouden het liefst zien dat de bomen verwijderd worden en door andere zoals platanen worden vervangen. “In de nabije toekomst wordt de straat toch onder handen genomen, mogelijk dat het dan kan.”

De gemeente laat weten niets tegen de aanwezigheid van de veroorzaker van de honingdauw te zullen doen. “Wij als gemeente voeren geen actie uit tegen bladluis, dit omdat het in onze ogen niet zinvol is en te weinig resultaat heeft. Lieveheersbeestjes zijn ook maar een tijdelijke en kostbare actie.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16 ° C
16.7 °
15.5 °
83 %
6.3kmh
100 %
vr
17 °
za
17 °
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.