3.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomeRegionaalLever anoniem je steekwapen in: "drop je knife en doe wat met...

Lever anoniem je steekwapen in: “drop je knife en doe wat met je life”

Regionaal – Dit najaar wordt er een landelijke inleveractie georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd steekwapens anoniem in te leveren. De inleveractie vindt plaats in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober. De gemeenten Purmerend en Beemster hebben zich aangesloten bij deze campagne.

Burgemeester Don Bijl van Purmerend zegt hierover: “De gemeenten spannen zich in voor de lokale openbare orde en veiligheid. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners zich veilig voelen in onze gemeente”. Karen Heerschop, burgemeester van Beemster, besluit: “Wapens passen niet bij een veilige gemeente, daarom sluiten we aan bij de landelijke actie.“

De campagne roept op om messen in te leveren in de speciale inlevertonnen op politiebureaus, diverse scholen en jongerencentra. Voor het inleveren van vuurwapens kan met de politie een afspraak gemaakt worden. Op 22 oktober worden de resultaten van deze landelijke inleveractie bekend gemaakt.

Voor een overzicht van de inleverlocaties kijk je hier.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
3.9 ° C
6.1 °
2.3 °
82 %
1.3kmh
13 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.