14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendSucces werkgroep Wonen boven Winkels krijgt vervolg

Succes werkgroep Wonen boven Winkels krijgt vervolg

Purmerend – In de afgelopen 20 jaar zijn mede dankzij de werkgroep Wonen boven Winkels bijna 400 woningen toegevoegd aan de Purmerendse binnenstad. Daarmee is het aantal woningen gestegen van 630 tot 1025 – een toename van meer dan een derde. Na het succes van de afgelopen decennia heeft de werkgroep onlangs besloten te stoppen. Op donderdag 30 september werden de huidige en oud-leden van de werkgroep namens het gemeentebestuur bedankt voor hun inzet door wethouders Eveline Tijmstra (Binnenstad) en Mario Hegger (Economische zaken).

Het afscheid van de werkgroep vond plaats bij restaurant Spijkerman, een van de grootste en meest complexe projecten die onder de noemer Wonen boven Winkels is gerealiseerd. Wethouder Eveline Tijmstra: ‘Nog steeds wordt er volop gebouwd en verbouwd in de binnenstad. Mede dankzij de inzet van de werkgroep zijn de afgelopen jaren ontzettend veel woningen toegevoegd, waarvan veel in de kenmerkende historiserende stijl die goed past bij de geschiedenis van onze binnenstad.’

Transitie binnenstad

Hoewel de werkgroep in deze vorm stopt, gaat de samenwerking tussen gemeente, pandeigenaren en ondernemers door. De ontwikkeling van het centrum is een van de pijlers waar de gemeente vanuit de economische visie aan werkt de komende jaren. De binnenstad moet een sfeervol, gastvrij en levendig centrum blijven waar winkelen, horeca, overnachten, evenementen, cultuur, ondernemen, wonen en leren allemaal samengaan.

Wethouder Mario Hegger: ‘We blijven met alle partijen in de binnenstad samen werken aan een aantrekkelijk stadscentrum. Ik wil de werkgroep bedanken voor hun mooie bijdrage aan onze binnenstad, die dankzij de nieuwe woningen leefbaarder en levendiger geworden is.’

Mooiste projecten

Vanwege de coronamaatregelen was de uitreiking van de mooiste projecten vanuit Wonen boven Winkels enige tijd uitgesteld. Tijdens het afscheid van de werkgroep kregen deze projecten alsnog hun eervolle vermelding. Het gaat om:

  • 2019 – Markthal Purmerend (ontwikkeld door Attica Vastgoed)
  • 2020 – Westerstraat 2-4 (beter bekend als muziekhandel De Staar, ontwikkeld door Pakhuis Real Estate)
  • 2021 – Waagplein 12-16 (ontwikkeld door EWP Ingenieurs).

Deze projecten krijgen als prijs een plaquette op de gevel.

Over de werkgroep

In 2001 werd de werkgroep Wonen boven Winkels opgericht vanuit de Stichting Purmerend 2000 Plus. Doelstelling van de werkgroep was om meer woningen te realiseren in de binnenstad, om de stad te verfraaien en te zorgen voor meer levendigheid, ook na sluitingstijd van de winkels. De werkgroep had vooral een adviserende rol. In de werkgroep zaten behalve de gemeente ook pandeigenaren, projectontwikkelaars, architecten, corporaties, investeerders en makelaars.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.