Regionaal

Wereldwijde storing WhatsApp, Facebook en Instagram

Regionaal – Door een grote storing functioneren de socialmedia platformen WhatsApp, Facebook en Instagram momenteel niet naar behoren. Op de website allestoringen.nl zijn al meer dan tienduizenden meldingen binnen gekomen uit alleen Nederland.

Gebruikers geven aan dat ze sinds ongeveer 18:00 uur geen berichten meer kunnen versturen of ontvangen. Instagram geeft in de app een foutmelding als geprobeerd wordt om de tijdlijn te vernieuwen. Bij vernieuwen van de tijdlijn in de app van Facebook blijft deze de laatste tijdlijn aangeven. De websites van Facebook en Instagram zelf zijn onbereikbaar. Bij het versturen van een bericht in WhatsApp blijft deze zoeken naar de verbinding.

Een journalist van The New York Times zegt op Twitter dat ook de interne systemen op het kantoor van Facebook platliggen door de storing. Niemand zou enig werk kunnen doen. Instagram en WhatsApp zijn onderdeel van Facebook.

Update: het zou gaan om een nog onbekend oorzaak in het zogenaamde DNS netwerk wat staat voor Domain Name System – het telefoonboek van het internet. Het systeem wordt gebruikt om domeinnamen te koppelen aan IP-adressen. Alle verwijzingen naar Facebook zijn verdwenen uit het DNS systeem. Ook de IP-adressen van Facebook zelf zijn onbereikbaar.

Mocht het DNS netwerk weer opgestart worden, dan kan het wel tot 24 uur duren voordat de gehele wereld weer toegang heeft tot de diensten van Facebook, Instagram en WhatsApp. Door de storing zou Facebook 160 miljoen dollar per uur mislopen.

Update 21:00 uur: De storing duurt al meer dan drie uur. Nooit eerder is er een storing van deze omvang geweest. Deze storing gaat nu al de recordboeken in voor de grootste tijd van onbereikbaarheid van de diensten.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.