Purmerend

Regenboogweek van start in Purmerend en Beemster

Purmerend – Maandag 11 oktober openden wethouders Harry Rotgans (Purmerend) en Jos Dings (Beemster) de Purmerendse Regenboogweek. Op het bordes van het Purmerends Museum hingen zij in het bijzijn van maatschappelijke, sport- en culturele organisaties twee regenboogvlaggen aan de gevel van het museum.

Gemeente Purmerend is Regenboogstad en organiseert -samen met verschillen organisaties uit Purmerend en Beemster- elk jaar een Regenboogweek. De gemeente zet zich in voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTIQ+ inwoners. Ook op de gemeentehuizen van Purmerend en Beemster wappert op 11 oktober, Coming Out Day, de regenboogvlag. 

Dit jaar is de Regenboogweek van 11 tot en met 17 oktober

Er zijn films bij Filmhuis Purmerend, een theatervoorstelling bij Theater De Verbeelding, de Swimpride in het Leeghwaterbad, een Regenboogvoetbaltoernooi bij FC Purmerend door Spurd, bijeenkomsten van ReR en Transgender NH, creatieve activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant, een expositie in het stadhuis en seminars over seksuele- en genderdiversiteit en transgender kinderen.

Bekijk het volledige programma op www.purmerend.nl/regenboogstad

De Regenboogweek (voorheen maand) is een samenwerking tussen inclusiespecialist Barbara Oud, Kirsten Visser van Trans-Parents, Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Purmerends Museum, Clup Welzijn, Spurd, Theater De Verbeelding, P3, Filmhuis Purmerend, Bibliotheek Waterland, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland, Discussiëren Kun Je Leren en de gemeente. 

Expositie in het stadhuis
De vlag wappert bij het stadhuis in Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.