22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendRegenboogkunstwerk voor de tweede maal deels vernield

Regenboogkunstwerk voor de tweede maal deels vernield

Purmerend – Voor de tweede maal sinds de onthulling van het LHBT-kunstwerk, is een gedeelte van de regenboog vernield. Een kleine maand na de onthulling in oktober 2017, werd er ook al een gedeelte van de bestickering losgetrokken.

Of de vernieling te maken heeft met LHBT-intolerantie is ook tijdens de vorige vernieling niet duidelijk geworden. Het kan ook om ‘gewoon’ vandalisme gaan. Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn.

Het kunstwerk, in de fietstunnel bij station Purmerend, bevat de tekst van artikel 1 van de Nederlandse grondwet, bovenop de kleuren van de regenboog. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Wethouder Tijmstra zei tijdens de opening van het kunstwerk: “Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in Purmerend, ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit of afkomst. Het regenboogkunstwerk laat zien dat iedereen in Purmerend ertoe doet, van wie je ook houdt of waar je ook vandaan komt.”

Foto’s: Regio Purmerend

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.