16.5 C
Purmerend
dinsdag 18 juni 2024
HomePurmerendLeeghwaterbad gaat met twee man QR-codes scannen: "We ontkomen er niet aan"

Leeghwaterbad gaat met twee man QR-codes scannen: “We ontkomen er niet aan”

Purmerend – Het Leeghwaterbad zal vanaf het moment dat de nieuw aangekondigde corona-maatregelen in gaan alle bezoekers boven de twaalf jaar vragen om een QR-code. Dat verklaarde manager Freek Eshuis vandaag aan Regio Purmerend. “Dat we dat gaan doen, als het verplicht wordt, is een zekerheid. We kunnen en gaan dat niet ontlopen.”

Vanavond om 19:00 uur is er een persconferentie van demissionair minister-president Rutte en minister De Jonge waarin er nieuwe corona maatregelen worden aangekondigd. Zwembaden worden in deze maatregelen specifiek genoemd. Hierdoor is het waarschijnlijk dat alle bezoekers boven de twaalf jaar binnenkort om een QR-code zullen worden gevraagd om het Leeghwaterbad te mogen betreden. Ook is binnen het gebruik van mondkapjes weer waarschijnlijk.

De hal van het Leeghwaterbad is breed en de aantallen bezoekers die tegelijk naar binnen komen zijn groot. Eshuis ziet dan ook geen andere mogelijkheid om twee personeelsleden bij de toegangsdeuren van het Leeghwaterbad neer te zetten. “Even hebben we nog overwogen om beveiliging in te huren. Daar hebben we toch niet voor gekozen omdat dat waarschijnlijk meer escalerend dan de-escalerend werkt. Zodra het moet, zullen twee van onze eigen personeelsleden aan de deur de QR-codes controleren. Het is niet anders.”

Er is nog een hoop onduidelijk. Een zwangere die om die reden niet gevaccineerd is, moet je haar haar zwangerschapszwemmen weigeren?

Freek Eshuis

Volgens Eshuis zal het in het begin zoeken en aftasten worden. Maar hij hoopt op begrip en benadrukt dat het zwembad ook hier wel weer doorheen komt. “Ik had eigenlijk de eerdere maatregelen verwacht. Minder capaciteit en de 1,5 meter. Deze had ik eerlijk gezegd niet in gedachten toen duidelijk werd dat er nieuwe maatregelen aan zaten te komen.”

We hopen op begrip

Er is nog een hoop onduidelijk. “We gaan er nu vanuit dat ook ouders die het gebouw willen betreden om hun kinderen naar zwemles weg te brengen een QR-code moeten hebben. Wij hebben de capaciteit niet om de kinderen te begeleiden en zich om te laten kleden. En eerlijk gezegd willen wij die verantwoordelijkheid ook niet nemen. Maar hoe zit dat dan met een zwangere vrouw, die zich vanwege haar zwangerschap niet heeft laten vaccineren? Hoe ga je daar mee om?”

Eshuis hoopt op begrip. “We ontkomen er niet aan. 85% van de mensen is gevaccineerd. We hopen in ieder geval van deze groep mensen dat zij ons beleid respecteren.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Stelletje facisten zijn jullie daar bij dat leegwater bad ga jullie schamen dat jullie ongevaccineerde buitensluiten jullie verdienden gewoon om naar de klote te gaan als bedrijf nu niet nooit meer dat ik ook maar een voet over de drempel bij jullie zal zetten Stelletje n.z.s

 2. Mooi dat het Leeghwaterbad de opgelegde verantwoordelijkheden neemt.
  Hopelijk hebben ALLE bezoekers begrip voor de QR-controle.

  En v.w.b. zwangere vrouwen, vrouwen met een zwangerschapswens en vrouwen die bezig zijn met een IVF-behandeling : zij krijgen het advies om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.
  Dat geldt voor alle (zwangere) vrouwen: vrouwen met onderliggende ziekten (zoals diabetes of hart- en longziekten) en ook voor gezonde zwangere vrouwen.
  Als je zwanger bent heb je namelijk meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19, en kunnen complicaties optreden.
  Bescherming door vaccinatie is juist bij een (toekomstige) zwangerschap van groot belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
18.4 °
15 °
75 %
1.8kmh
100 %
di
19 °
wo
18 °
do
19 °
vr
24 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.