14.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis scherpt coronamaatregelen aan: "enkele ingeplande operaties al uitgesteld door toenemende...

Dijklander Ziekenhuis scherpt coronamaatregelen aan: “enkele ingeplande operaties al uitgesteld door toenemende zorgvraag”

Purmerend / Hoorn – Vanwege het overheidsadvies voert Dijklander ziekenhuis de mondkapjesplicht weer in voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Medewerkers werken daar waar mogelijk vanuit huis en wordt aan iedereen gevraagd zich aan de basismaatregelen te houden. Daarnaast mag er nog maar 1 bezoeker aanwezig zijn per bezoekmoment, met uitzondering voor opgenomen kinderen en terminale patiënten. Ook bijeenkomsten voor patiënten die niet noodzakelijk zijn, gaan niet door.

Ook moet Dijklander enkele al ingeplande operaties af zeggen om ruimte te maken voor de toenemende zorgvraag. De hoge instroom aan voornamelijk coronapatiënten in combinatie met uitgestelde zorg, spoedzorg en reguliere zorg, maakt dat het druk is in het ziekenhuis.

Edo Schubert, raad van bestuur: “Dit vinden we ontzettend vervelend voor de patiënten die het betreft, want we willen liefst zo veel mogelijk patiënten helpen. Helaas is het afzeggen van operaties nodig om de situatie werkbaar te houden voor medewerkers en de toenemende zorgvraag aan te kunnen. Het gaat concreet om 10 patiënten die hierover deze week bericht hebben ontvangen. We bekijken per dag hoe de situatie is in het ziekenhuis en doen er alles aan om onze patiënten zo optimaal mogelijk zorg te bieden.”

Spoed- en urgente zorg gaat door

De afspraken op de poli’s gaan door. En uiteraard gaat ook de acute zorg, verloskundige zorg, cardiologische spoedzorg en de zorg aan patiënten met kanker gewoon door. Indien u een afspraak hebt op een van de poli’s en u bent niet gebeld, dan kunt u er vanuit gaan dat uw afspraak doorgaat. Huisartsen kunnen nieuwe patiënten blijven doorverwijzen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.6 ° C
16.1 °
13.3 °
79 %
2kmh
2 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.