14.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendWestelijke kant van Purmerend afgesloten voor pluimveevervoer door vogelgriep

Westelijke kant van Purmerend afgesloten voor pluimveevervoer door vogelgriep

Purmerend – Wie vanuit Purmerend richting het westen gaat komt borden tegen die aangeven dat het verboden is in te rijden met pluimvee. Dit komt door twee vogelgriepuitbraken bij pluimveebedrijven in Assendelft en Oostschermer. Daardoor is er rond de twee bedrijven door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een vervoersverbod voor onder meer eieren, pluimvee en pluimveemest van 10 kilometer ingesteld.

Hiermee komt de grens aan de westelijke van Purmerend te liggen. Bij het pluimveebedrijf in Oostschermer zijn afgelopen week circa 107.000 kippen geruimd en zijn de stallen door de NVWA verzegeld. Bij het pluimvee bedrijf in Assendelft zijn, om verder verspreiding van het virus te voorkomen, circa 140 legkippen en 50 loopeenden geruimd.

Ook geldt er in het gebied een verbod voor vervoer van pluimveemest en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Naar aanleiding van een vogelgriep besmetting op een bedrijf eerder deze week is er een landelijke ophok- en afschermplicht ingesteld. Deze blijft onverkort van kracht. De ophokplicht geldt alleen voor commercieel gehouden vogels. Voor ander gehouden vogels geldt er een afschermplicht.

Fotografie: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
81 %
2.2kmh
84 %
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °
wo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.