14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendDenk mee over de toekomst van de Purmerendse binnenstad

Denk mee over de toekomst van de Purmerendse binnenstad

Purmerend – Onze stad groeit en ontwikkelt. De gemeente bouwt duizenden nieuwe woningen in de komende jaren. Daarom denkt de gemeente Purmerend ook na over andere voorzieningen. Over de stad die we nu zijn en hoe we (willen) worden in de nabije toekomst. Hoe zorgen we voor meer variatie in het winkelaanbod in onze binnenstad? Komt u met de auto, de bus of de fiets naar de stad? En wat is uw mening over voorzieningen en groen in de binnenstad? 

De gemeente nodigt alle inwoners en bezoekers van Purmerend en Beemster uit om mee te denken over de binnenstad. Op woensdag 10 november om 19.30 uur is er een bijeenkomst georganiseerd. Meld u aan via purmerend.nl/binnenstad en praat mee. Van 5 november tot en met 21 november 2021 kunnen inwoners en bezoekers hun mening ook geven door de vragenlijst in te vullen op purmerend.nl/binnenstad.
 
Samen werken aan de binnenstad

Wethouders Mario Hegger en Eveline Tijmstra hopen op grote respons. Hegger: ‘In de binnenstad wordt al eeuwenlang handel gedreven, het is een unieke plek om te wonen, te werken, te winkelen, theater te bezoeken en van te genieten. De stad heeft zich steeds aangepast aan wat er op dat moment nodig was en is altijd blijven groeien.’ Tijmstra vult aan: ‘We horen graag hoe inwoners nu naar de binnenstad kijken, zodat we gericht kunnen bepalen waar de grootste kansen en uitdagingen liggen. Zo werken we samen aan de toekomst van onze binnenstad.’
 
Totstandkoming 

Op dit moment verzamelt de gemeente data voor het Programma Binnenstad. Afgelopen tijd sprak de gemeente met de ondernemers en vastgoedeigenaren van de binnenstad. Op 10 november is er ook een bijeenkomst voor betrokkenen bij sport, recreatie, cultuur en onderwijs. Soms zijn de gesprekken in een groep, en soms juist één op één. Alle verzamelde gegevens leiden uiteindelijk tot een programma (visie en uitvoeringsagenda), die ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden. Voordat het programma aan de raad wordt aangeboden, komen we met het concept terug bij alle betrokken groepen. We toetsen of zij zich herkennen in wat we hebben opgehaald. De planning is dat het Programma Binnenstad in het derde kwartaal 2022 wordt vastgesteld.
 
Partners

Het Programma Binnenstad maakt deel uit van de Economische Visie 2040 waarin de ambities voor een sterke, toekomstbestendige, nieuwe gemeente Purmerend worden beschreven. Het Programma Binnenstad wordt uitgevoerd in samenwerking met diverse partners, zoals de provincie Noord-Holland, DNWS, INretail en Retailland. Programma Binnenstad (visie en uitvoeringsprogramma) is mede mogelijk gemaakt met behulp van de subsidie “Uitvoeringsregeling toekomstbestendige winkelgebieden” van de Provincie Noord-Holland.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.