17.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendSint komt 14 november aan in Purmerend: lees hier alle details

Sint komt 14 november aan in Purmerend: lees hier alle details

Purmerend – De kogel is door de kerk. Als het kabinet geen nieuwe maatregelen aankondigt, zal de Sint op zondag 14 november aankomen in Purmerend. In overleg met de goedheiligman, de gemeente en Stichting Marktstad zijn er wel wat aanpassingen gemaakt. Maar de kinderen kunnen dit jaar weer getuige zijn van een Sinterklaas-optocht.

Rond 13:30 uur zullen Sinterklaas en zijn pieten per boot aankomen op de vertrouwde locatie bij de sluis. Burgemeester Don Bijl zal hem daar welkom heten op de steiger. Dit jaar niet met een centrale toespraak, maar de aankomst van de Sint is niet compleet zonder aanwezigheid van de burgemeester.

Rondtour

Hierna maakt Sinterklaas te paard, vergezeld met een aantal pieten, een rondtour door de binnenstad van Purmerend. In verband met de corona-maatregelen zullen er geen handjes worden gegeven. Ook wordt er geen strooigoed uitgedeeld. Sinterklaas kijkt uit naar eventuele tekeningen: deze worden in de schoenen thuis door de pieten opgehaald. Tekeningen overhandigen op 14 november is dus niet mogelijk

Kinderen (en hun ouders) worden van harte uitgenodigd om plaats te nemen op onderstaande route. Sint rijdt stapvoets langs de route en zal alle tijd nemen om de kinderen uitgebreid te begroeten. Mondkapjes en QR-codes zijn niet verplicht. Geef elkaar wel de ruimte!

Update zaterdag 13 november 09:00 uur:

Op dit moment is nog niet bekend wat de organisatie gaat doen. Rutte gaf tijdens de persconferentie aan dat sinterklaasintochten gewoon mogen doorgaan als het van de burgemeester mag. M.a.w. de intochten mogen doorgaan zoals ze zijn gegund. Wat Purmerend gaat doen is nog onbekend. Dit zal afhangen van het overleg vandaag tussen de stichting Marktstad en de gemeente Purmerend. Dit overleg vindt nu plaats en rond de klok van 12:00 uur vanmiddag zal e.e.a. bekend worden gemaakt.

Update zaterdag 13 november 12:30 uur:


Route in tekst:

  • Aankomst per boot bij de sluis (c.a. 13:30 uur)
  • Neckerdijk
  • Westerstraat
  • Nieuwstraat
  • Koestraat
  • Koemarkt (zonnige zijde)
  • De Doele
  • Plantsoenstraat
  • Kleine brug richting Wolthuissingel

Route op de kaart:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.