16.3 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeactueelFransman (44) en Belg (20) opgepakt voor overval op waardetransport Amsterdam-Noord

Fransman (44) en Belg (20) opgepakt voor overval op waardetransport Amsterdam-Noord

Purmerend – Een 44-jarige man uit Frankrijk en een 20-jarige vrouw uit België zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overal op een waardetransport in Amsterdam-Noord op 19 mei. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw werd in haar huis in België aangehouden en de Fransman was onderweg toen hij werd aangehouden. Bij doorzoekingen zijn onder andere auto’s en gegevensdragers in beslag genomen. 

Na de overval in Noord volgt een wilde achtervolging naar Broek in Waterland. Daarbij werden snelheden tot 180 kilometer per uur gehaald. Duidelijk is dat de overvallers geen enkel geweld schuwden om van de achtervolgende politiewagens af te komen: in totaal zijn er 13 momenten geweest waarop gericht op de politie is geschoten.

12 miljoen 

In het waardetransport lag voor 67 miljoen euro aan edelmetalen. De overvallers sloegen uiteindelijk met 12 miljoen euro op de vlucht, waarbij snelheden tot 180 kilometer per uur werden gehaald. De groep strandde in Broek in Waterland. Daar staken ze twee vluchtvoertuigen in brand. Een deel van hen sloeg op de vlucht in een Peugeot, maar die auto kon door een gepantserd politievoertuig van de weg worden gedrukt, waarna het groepje crashte in een tuin.

“Belt belt explosive”

De inzittenden renden vervolgens een weiland in, waar opnieuw een vuurgevecht uitbrak met de politie. In totaal hebben 31 politieagenten aangifte gedaan van bedreiging of poging tot moord. De officier van justitie beschrijft dat een van de overvallers ook dreigde met een bom.

“Zelfs nadat een verdachte is neergeschoten en een agent vraagt of hij gewond is, uit hij zich zeer dreigend door te zeggen “Belt belt explosive”. Hierop stort deze politieman zich boven op hem en na aftasten brengt hij uit: “No belt, no explosive”. Deze agent heeft werkelijk gedacht dat hij op een verschrikkelijke manier aan zijn eind zou komen”, zei de officier van justitie eerder

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,939FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
18.4 °
14.4 °
78 %
1.8kmh
91 %
vr
16 °
za
17 °
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.