15.9 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomedierenPurmerend op één na diervriendelijkste gemeente van Nederland

Purmerend op één na diervriendelijkste gemeente van Nederland

Purmerend – De Gemeente Purmerend is de op één na diervriendelijkste gemeente van Nederland. En nee, dan hebben we het niet alleen over het welzijn honden en katten. Er is gekeken naar hoe onze stad omgaat met alle dieren die in de gemeente leven.

Stichting Dierenlot reikt sinds 2018 een prijs uit voor de meest diervriendelijke gemeente. Afgelopen zaterdag werd (eerder uitgesteld door corona) de winnaar voor 2020 bekend gemaakt: gemeente Zwolle. Gemeente Purmerend werd tweede, Diemen derde.

Wethouder Paul van Meekeren is trots op de tweede plek: “In Purmerend hebben we dierenwelzijn ook hoog in het vaandel staan. Niet alleen het welzijn van huisdieren, maar alle flora en fauna binnen onze gemeente. De tweede prijs is een waardering voor alle collega’s bij de gemeente Purmerend die zich hiervoor inzetten.” Bij de gemeente Purmerend werkt Michel Geijssens: “Ik werk als stadsecoloog en zet mij in voor het dierenwelzijn en ecologie in de stad. Zo zorg ik ervoor dat de Wet natuurbescherming wordt nageleefd. De beschermde natuur in Purmerend – dieren en planten – laten we elke drie jaar onderzoeken. De bevindingen zijn beschikbaar via florafaunacheck.nl. Doordat we weten welke beschermde soorten voorkomen binnen de gemeente, kunnen we daar rekening mee houden en maatregelen nemen als dat nodig is. Procedures verlopen daardoor sneller. Dit is een extra motivatie om op dezelfde weg door te gaan.”

Nieuwe dierenwelzijnsnota en klankbordgroep

De nominatie viel samen met een aantal maatregelen die de gemeente Purmerend in 2020 nam om het welzijn van dieren en de biodiversiteit te verbeteren. In januari 2020 nam de gemeenteraad van Purmerend de nieuwe Dierenwelzijnsnota. Ook is er sinds eind 2018 een klankbord Dierenwelzijn met het belangrijkste doel adviezen te geven aan het college op het gebied van welzijn. “We streven ernaar het bewustzijn rondom flora en fauna onder kinderen en volwassenen te vergroten”, vervolgt wethouder Van Meekeren. ”We willen als gemeente niet alleen inzetten op meer groen maar ook op meer biodiversiteit. Dat vinden wij heel belangrijk binnen onze gemeente.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
15.9 ° C
17.3 °
14.6 °
78 %
0.9kmh
16 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.