10 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomePurmerendDe eerste buurtkoelkast van Purmerend staat in de Wheermolen "voorkom voedselverspilling en...

De eerste buurtkoelkast van Purmerend staat in de Wheermolen “voorkom voedselverspilling en help een ander”

Purmerend – Onder het motto ‘liever delen dan verspillen’ opende de stichting SoGoed vanmiddag haar eerste buurtkoelkast. Het doel van de buurtkoelkast is dat mensen in de buurt gekoelde en/of versproducten met elkaar delen. Zo wordt voedselverspilling voorkomen en helpen we een ander die het minder heeft en werken we samen aan een meer sociale buurt.

Initiatiefnemer René Verhoogt van de stichting SoGoed geeft aan dat het niet alleen gaat om voedselverspilling en het helpen van een ander maar ook voor een socialere buurt. “Ik hoop hiermee dat mensen een beetje naar elkaar omkijken. Dat zie je met de buurtkastjes ook. Dat zijn toch een beetje sociale ontmoetingsplekken geworden. En het is leuk om te zien dat mensen met elkaar in in contact komen door zo’n buurtkastje. Met de buurtkoelkast hoop ik dat ook te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook gaat werken.”

Het principe van de buurtkoelkast is gebaseerd op de buurtkastjes. In de buurtkastjes delen buurtbewoners boodschappen met elkaar. Het gaat daar echter om niet gekoelde en/of versproducten en dat kan met de buurtkoelkast wel. Inmiddels staan er al meer dan 80 buurtkastjes in Nederland. “Binnenkort worden dit er al 100. Ook voor de buurtkoelkast komen de aanvragen al binnen.”, zegt René.

Wethouder Mario Hegger opende de buurtkoelkast. “De behoefte hiervoor is groot, wat ook blijkt uit de buurtkastjes. In een buurtkastjes kan je geen versproducten kwijt. Hier wel. Complimenten voor de inzet en ik vind het een eer om deze koelkast in Wheermolen te openen.”

De buurtkoelkast staat in het Infopunt Wheermolen in het Makado winkelcentrum. De koelkast is ter beschikking gesteld door Witgoed specialist Waterland in Purmerend. Eigenaar Rob hierover: “Ik vind het een goed initiatief en dat we hiermee mensen kunnen helpen die het minder hebben gaf ons de doorslag om aan de stichting de koelkast te schenken.”

Als laatste geeft René mee dat er voor de buurtkastjes en de buurtkoelkast producten nodig zijn. “Kijk in je keukenkastjes en nu in je koelkast wat je over hebt en niet meer gebruikt. Schenk dit aan een buurtkastje of nu hier in de buurtkoelkast. Veel mensen zijn er blij mee. Op de website van de stichting kan iedereen kijken waar een buurtkastje in de buurt zit.”

Fotografie: Regio Purmerend


Relevante artikelen:






Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
11.7 °
8.3 °
63 %
8.5kmh
100 %
do
9 °
vr
11 °
za
13 °
zo
15 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.