23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home112Niet 1 maar 2 gewonden bij steekpartij Koestraat: 1e dader op IC,...

Niet 1 maar 2 gewonden bij steekpartij Koestraat: 1e dader op IC, 2e dader na behandeling ziekenhuis aangehouden

Purmerend – Gisteren even na 20:30 uur vond er een steekpartij in het centrum van Purmerend plaats. Hierbij raakte een 14-jarige jongen zwaar gewond. Naar nu blijkt werd een 19 jarige man als eerst in het been gestoken door het ernstig gewonde slachtoffer. De 19-jarige man met beenletsel is in het ziekenhuis aangehouden.

Regio Purmerend sprak vanmiddag met een ooggetuige van de steekpartij. Hij vertelde tot in detail wat er gebeurde: “De 14-jarige jongen trok een groot keukenmes en stak een wat oudere jongen. Het mes viel op de grond en de jongen naar wie was uitgehaald heeft toen de 14-jarige jongen terug gestoken. Waarschijnlijk uit schrik, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo is het er gisteren aan toe gegaan.”

De steekpartij vond plaats vlak voor Used Products in de buurt van de kruising Hoogstraat/Nieuwstraat. Het ernstig gewonde slachtoffer wist Dönerzaak Sampi op de Koemarkt te bereiken. Daar werd hij opgevangen door de hulpdiensten. De vrienden van de 14-jarige vluchtten weg. Ook de 19-jarige dader nam de voeten. Later meldde hij zich met een steekwond in het been bij het ziekenhuis. Die zelfde avond werd hij door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Volgens onze bron zijn er meerdere ooggetuigen aanwezig geweest die de steekpartij hebben zien gebeuren.

Drillrap

In de Purmerendse wandelgangen wordt er gesproken over een verband met drillrap. Onze ooggetuige zei daarover het volgende: “De 14-jarige jongen en zijn vrienden zijn beïnvloed door de drillrap. Zij noemden ook een gangnaam op. Maar de jongen die als eerste in zijn been in gestoken heeft niets met drill te maken.”

Drillrap is een muziekstijl die voor het eerst opdook in het begin van de jaren 2010 rondom Chicago. Vaak onherkenbare rappers vertellen over hun donkere en moeilijke leven op de straat. Sinds 2018 is Drillrap ook in Amsterdam ‘populair’. Het wordt gerelateerd aan bende-oorlogen. Conflicten tussen verschillende gangs kunnen met regelmaat gewelddadig worden uitgevochten.

drillrap

Noot van de redactie: eerder spraken wij foutief over een 15-jarig slachtoffer. De jongen blijkt de leeftijd van 14 jaar te hebben.

Gerelateerd artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.