17.9 C
Purmerend
maandag 1 juli 2024
HomePolitiekBurgemeesters Beemster en Purmerend stoppen met de verkiezingstour "het is nu aan...

Burgemeesters Beemster en Purmerend stoppen met de verkiezingstour “het is nu aan de kandidaats-raadsleden”

Purmerend – De burgemeesters Karen Heerschop (gemeente Beemster) en Don Bijl (gemeente Purmerend) gingen vandaag voor de laatste keer de straat op voor de gemeenteraadsverkiezingen op 22, 23 en 24 november 2021. Met hun aanwezigheid proberen ze om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen.

De verkiezingsbus zou eerst op de Koemarkt staan maar werd later verplaatst naar de Kaasmarkt. Beide burgemeesters spraken de afgelopen weken op verschillende dagen inwoners op straat aan om vooral te gaan stemmen. Hiervoor deelden ze flyers uit die verwezen naar kieskompas van Purmerend.

Burgemeester Don Bijl geeft aan dat hij het heel belangrijk vindt dat inwoners gaan stemmen “Het zijn ook bijzondere verkiezingen, tussentijdse verkiezingen, waardoor je niet kan meeliften op de landelijke publiciteitsgolf. Het zijn kleine stapjes en alle beetjes helpen. We proberen mensen te enthousiasmeren om te gaan stemmen.”

Dat er 15 partijen met de verkiezingen meedoen is volgens Bijl niet echt een probleem maar wel als er straks 15 partijen in de gemeenteraad gaan plaatsnemen. “Versnippering is wel een probleem vanuit bestuurlijkheid. Ik hoop dat het een constructieve sfeer wordt in de gemeenteraad. Je kan van mening verschillen over de inhoud maar het is wel belangrijk dat je samen de stad bestuurd. Ik hoop dat de politieke partijen van welke richting dan ook dat gevoel dan ook met elkaar delen.”

(c) Regio Purmerend

Burgemeester Karen Heerschop heeft interessante gesprekken gevoerd met mensen die zich over een bepaald item druk maakten. “Of het nu over verkeer was, over de indentiteit van de Beemster of dingen in Purmerend. Het is altijd interessant om te horen wat mensen van hun eigen omgeving vinden. Ook hebben we mensen gesproken die het niet wisten. Maar we hebben ook mensen kunnen overtuigen om juist wel te gaan stemmen. Elk gesprek is er één en als mensen hier positief weglopen dan hebben we wat bereikt.”

Dat er 15 partijen meedoen vindt ook Heerschop geen probleem. “Dat is de Nederlandse democratie. Iedereen wil stemmen op een partij waar je je eigen belangen in kan terug zien. En als die belangen niet meer te vinden zijn in een bepaalde partij dan ontstaat er een nieuwe partij. Dat is de dynamiek die wij in Nederland kennen. Daar heb ik geen probleem mee. Het wordt wel ingewikkelder als er zoveel partijen in de gemeenteraad worden verkozen. Dit was voor ons de laatste keer en het is nu aan de kandidaats-raadsleden om mensen te overtuigen.”

Op twee dagen in november staat er een opvallende gele schoolbus in Middenbeemster en Purmerend. De bus is de plek voor bewoners en de kandidaten van de politieke partijen. Dus heb je vragen aan een partij dan kan je ze hier stellen.

  • Vrijdag 19 november staat de gele schoolbus van 10.00 tot 14.00 uur aan de Rijperweg bij restaurant BRASA in Middenbeemster.
  • Zaterdag 20 november staat de gele schoolbus van 10.00 tot 15.00 uur op de Koemarkt in Purmerend. 

Hieronder vindt u de link naar Kieskompas om online uw keuze te bepalen.

Fotografie: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.9 ° C
19 °
16.6 °
67 %
1.3kmh
100 %
ma
18 °
di
17 °
wo
14 °
do
17 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.