9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendWoning aan het Cavaljéplein voor drie maanden gesloten "volledig ingericht als hennepkwekerij"

Woning aan het Cavaljéplein voor drie maanden gesloten “volledig ingericht als hennepkwekerij”

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 16 november 2021 een woning aan het Cavaljéplein voor drie maanden gesloten. In de woning is een hennepkwekerij aangetroffen. Een melding via Meld Misdaad Anoniem was voor de politie aanleiding om de woning te gaan onderzoeken.

De woning was volledig ingericht als hennepkwekerij en werd niet bewoond. In totaal zijn er bijna honderd geoogste planten aangetroffen en was ruim 2,5 kilo hennep in de woning aanwezig. De aangetroffen hoeveelheid is zo groot dat mag worden aangenomen dat de drugs bedoeld waren om te verhandelen. Vanwege deze omstandigheden sluit de burgemeester de woning voor drie maanden.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor drie maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,524VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.