22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeOnderwijsSituatie corona basisscholen Purmerend redelijk onder controle: "Uitdagingen, nog geen problemen"

Situatie corona basisscholen Purmerend redelijk onder controle: “Uitdagingen, nog geen problemen”

Purmerend – De afgelopen dagen komen er steeds meer meldingen binnen van basisscholen uit het hele land die hun deuren weer tijdelijk moeten sluiten vanwege een corona-uitbraak. Gelukkig lijkt de situatie in Purmerend voor alsnog redelijk onder controle.

Chris Meurs, voorzitter College van Bestuur van OPSPOOR laat in een reactie aan Regio Purmerend het volgende weten: “We hebben wel uitdagingen rondom quarantaine van klassen en de organisatie van het onderwijs. Gelukkig merken we veel veerkracht bij zowel onze medewerkers als de ouders/verzorgers van onze leerlingen. Door de opgedane ervaring kunnen we redelijk eenvoudig overstappen naar onderwijs vanuit huis. Vooralsnog zijn dit dus uitdagingen en geen problemen.” Het samenwerkingsverband OPSPOOR heeft 37 scholen in Purmerend en omliggende gemeenten.

Ook het CPOW schetst hetzelfde beeld. “Er zijn wel klassen die in quarantaine zitten, maar ook bij ons zijn er nog geen scholen dicht. We weten natuurlijk niet of dat gaat veranderen. Laten we hopen dat het zo blijft.” Het CPOW verzorgt het onderwijs voor 19 scholen in de regio Waterland.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.