17.3 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeWijdewormerHotel met 150 kamers in Wijdewormer lijkt door te gaan

Hotel met 150 kamers in Wijdewormer lijkt door te gaan

Wijdewormer – Ook in buurgemeente Wijdewormer liggen de plannen voor een hotel al jaren op de plank. Het door de architect Cornelis de Jong uit Middenbeemster gemaakte ontwerp werd niet goedgekeurd door de Provincie Noord-Holland. Net voor dat ontwikkelaar JH Bakker bouwprojecten en de provincie elkaar bij de rechtbank zouden treffen kwam er groen licht: van de provincie mag het hotel er komen.

De plannen voor het hotel aan de Zuiderweg, naast het trainingskamp van AZ, liggen er al vanaf 2008. De gemeente Wormerland, waar Wijdewormer onder valt, lijkt een voorstander van de ontwikkeling van het terrein en de komst van het hotel. De provincie weigerde om een ‘verklaring van geen bezwaar’ af te geven.

Volgens plaatselijk gebruik de ‘woon’ gedeeltes met groene geveldelen met zwarte dakpannen en de ‘werk’ gedeeltes met zwarte geveldelen en rode dakpannen. Een hoogte accent om ‘vindbaar’ te zijn, geïnspireerd op de beschuittoren van Wormer en een kerk in Wormerveer.

PROJECTPLAN JH BAKKER

Een gang naar de rechter volgde en de ontwikkelaar werd niet in het gelijk gesteld. JH Bakker zou nog een laatste poging doen via de Raad van State, maar net op tijd werd er een akkoord met de provincie bereikt. In overleg met de ARO (adviescommissie ruimtelijke ontwikkeling) zijn er een aantal aanpassingen gedaan om het hotel nog beter in het landschap in te passen. De bal ligt nu weer bij de gemeenteraad van Wormerland.

150 kamers, congres- en horecafaciliteiten

Het hotel zal 150 kamers, een congreszaal, een restaurant, een bar en ruim 200 parkeerplaatsen omvatten. Ook komt er een aparte directe verbindingsroute naar de Leeghwaterweg om het verkeer op de Zuiderweg te ontlasten.

JH Bakker is in de regio Purmerend ondermeer bekend als ontwikkelaar van Gare du Nord – het voormalige station in Kwadijk – en een aantal panden aan de Achterdijk in Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,942FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18 °
16.7 °
73 %
3.6kmh
100 %
vr
16 °
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.