15.6 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home112Purmerender aangehouden na poging beroving op taxichauffeur

Purmerender aangehouden na poging beroving op taxichauffeur

Zaandam – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige man uit Purmerend aangehouden voor een poging beroving op een taxichauffeur. De verdachte probeerde onder bedreiging van een mes, geld van het slachtoffer afhandig te maken. Hierbij raakte het slachtoffer licht gewond.

Omstreeks 00.15 uur reed de 30-jarige taxichauffeur uit Amsterdam naar Zaandam om een klant op te halen voor een rit naar Amsterdam. In de wijk ’t Kalf stapte de man in. Na wat onduidelijkheid over de locatie waar de man heen zou moeten, haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde de taxichauffeur. De verdachte riep tegen de man dat hij geld moest hebben. Geschrokken probeerde de taxichauffeur een plek te vinden waar hij de auto tot stilstand kon brengen. Op de Dr. H.G. Scholtenstraat parkeerde hij de auto en verzocht de verdachte om weg te gaan. De verdachte bleef dreigen en maakte stekende bewegingen richting de taxichauffeur. Hierbij raakte hij licht gewond. Het slachtoffer wist vervolgens uit de auto te vluchten en rende weg.

Onderweg kwam hij een scooterrijdster tegen die over het nabij gelegen fietspad reed. De verdachte rende nog achter het slachtoffer aan maar dankzij de behulpzame vrouw wist de Amsterdammer te ontkomen. Vervolgens werd de politie gealarmeerd.

De politie startte direct een onderzoek en na een zoekslag in de omgeving werd de verdachte in de bosjes aangetroffen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Voor het slachtoffer en de behulpzame vrouw is slachtofferhulp ingeschakeld. De recherche zet het onderzoek voort.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.6 ° C
16.7 °
15 °
80 %
2.2kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.