25.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend wil politiebureau Waterlandlaan kopen voor huisvesting kleine gezinnen Purmerenders en...

Gemeente Purmerend wil politiebureau Waterlandlaan kopen voor huisvesting kleine gezinnen Purmerenders en statushouders

Purmerend – Eind september is het politiebureau aan de Waterlandlaan gesloten. De gemeente krijgt nu de mogelijkheid om het pand te kopen. Het college van B&W ziet op deze locatie een grote kans voor de toekomst van de stad. De gemeenteraad bespreekt het voorstel over de koop op 9 en 16 december. Tegelijkertijd denkt het college na over een tijdelijke invulling. De uitwerking van die ideeën worden begin 2022 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het college denkt na over een tijdelijke functie van deze locatie. Het college wil op deze plek iets doen aan het oplopende woningtekort voor Purmerenders. Wethouder wonen Thijs Kroese: “We zien dat er nog altijd inwoners zijn die op de woningmarkt tussen wal en schip vallen. Die kunnen we niet in de kou laten staan. Door het politiebureau te kopen, kunnen we inwoners die met spoed een huis nodig hebben helpen.”

Regionale maatschappelijke opgave

Naast het woningtekort werkt Purmerend samen met de regiogemeenten in Zaanstreek-Waterland aan een andere maatschappelijke opgave. Mensen met een verblijfsvergunning die in Nederland mogen blijven, statushouders, leven nu in te drukke asielopvang. Zij hebben een thuis nodig om hun leven in dit land te beginnen.

Burgemeester Don Bijl: “Purmerend heeft, net zoals andere gemeenten, de opdracht om een aantal statushouders een woning te geven. Alle regiogemeenten moeten met die opdracht aan de slag. De regiogemeenten trekken gezamenlijk op en hebben afgesproken om alleen versneld tijdelijke huisvesting van statushouders te combineren met inwoners die met spoed een woning zoeken. Zo komt er meer ruimte in de huidige asielopvang.”

Idee voor kleine gezinnen

Wethouder Thijs Kroese: “Voor ons staat vast dat op deze locatie geen asielzoekerscentrum of een voorziening voor mensen met complexe problemen komt. Wel kijken we naar huisvesting voor zowel Purmerenders die met spoed een woning zoeken als statushouders. Onze denkrichting gaat uit naar met name kleine gezinnen in een kleinschalige woonlocatie. Deze ideeën moeten we nog uitwerken, maar wij willen die doorkijk nu alvast delen. Mede om geruchten te voorkomen.”

Geïnteresseerde inwoners en direct omwonenden kunnen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het politiebureau via een nieuwsbrief die vaker zal verschijnen. Aanmelden kan via [email protected]

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Het voormalig politiebureau telt ruim 2750 m2; genoeg ruimte voor een aantal wooneenheden voor Purmerenders die al járen op de wachtlijst staan voor een woning.
    Gewoon verdelen conform langste wachttijd: geen voorrangsregeling voor statushouders o.i.d.
    Maar waar ik van op kijk is deze opmerking van wethouder Thijs Kroese: “Voor ons staat vast dat op deze locatie geen asielzoekerscentrum of een voorziening voor mensen met complexe problemen komt”.
    Hoezo asielzoekerscentrum?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
25.4 ° C
26.7 °
23.9 °
63 %
0.9kmh
26 %
do
25 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.