14.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendPurmerendse Ariana (12) gaat zelf op zoek naar een donornier (trailer)

Purmerendse Ariana (12) gaat zelf op zoek naar een donornier (trailer)

Purmerend – in de jeugddocumentaire Free as a Bird zien we de twaalfjarige Ariana die besluit op zoek te gaan naar iemand die haar een nier wil afstaan, zodat ze kan blijven dansen, haar grootste hobby. De korte documentaire werd vorige maand op het Cinekid festival genomineerd voor Beste Nederlandse Korte Documentaire en wordt op 19 december uitgezonden in ZappDoc op NPO 3. 

Ariana (12) uit Purmerend danst samen met haar hondje Mikey door het leven. Helaas ligt er een tijdbom op de loer: twee niet goed werkende nieren. Als deze nog verder achteruitgaan, moet ze aan de dialyse waarbij ze een slangetje in haar buik krijgt. Dat lijkt Ariana vreselijk want dan kan ze niet meer dansen. Omdat de tijd begint te dringen, besluit ze zelf op zoek te gaan naar een donor door een video-oproep te plaatsen. Ariana gaat vol goede moed aan de slag met het filmpje, maar het valt niet mee want ze is het liefst zo min mogelijk met haar nieren bezig. “Bijna niemand weet het van mijn nieren. Dat wil ik ook niet.” Ariana richt zich liever op de leuke kanten van het leven. Hoe ben je open over iets waar je eigenlijk doodsbang voor bent?

In Free as a Bird neemt documentairemaker Annelies Kruk de kijker mee in het leven van een jong meisje dat haar angsten probeert te overwinnen door het heft in eigen hand te nemen. Annelies: “In mijn films ga ik uit van de humor en kracht van kinderen die zich in een situatie bevinden waar ze vaak niet voor gekozen hebben. Je bent als kind nou eenmaal overgeleverd aan grote mensen levens en keuzes. Maar deze kinderen laten zich er niet van weerhouden hun leven zo goed mogelijk vorm te geven, wat er ook gebeurt. Hun talent om alles uit het leven te halen, is voor mij een grote inspiratiebron.” Annelies maakt documentaires voor jeugd en volwassenen. Haar films werden vertoond (en beloond) op internationale festivals.

Op zondag 19 december wordt Free as a Bird uitgezonden in ZappDoc, om 19:20 uur op NPO3. Bekijk hieronder de trailer.


Bekijk de zoektocht van Ariana op de volgende website: https://www.arianazoektnier.comSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
81 %
2.2kmh
84 %
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °
wo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.