19.9 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendOvertreding plaatselijke verordening: zijn de verkiezingsborden al weg?

Overtreding plaatselijke verordening: zijn de verkiezingsborden al weg?

Purmerend – Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) hebben politieke partijen 48 uur na de verkiezingen de tijd om hun verkiezingsborden weg te halen. Dat is dezelfde verordening waarin staat dat u niet te vroeg de kliko mag buitenzetten op straffe van een boete. Wij gingen vandaag, na 96 uur, even een klein rondje door de stad maken om te kijken of ze hier wel aan voldaan hebben. Want regels zijn regels, zeker als je ze zelf maakt als politiek.

We waren blij verheugd dat bijna al die borden eindelijk uit het straatbeeld zijn verdwenen. Bijna, want we kwamen er toch nog een paar tegen. De koploper is Forum voor Democratie die wel veel heeft weggehaald maar er een hoop vergeten is. Bij winkelcentra’s zijn deze borden nog te vinden, langs de Jaagweg tussen Tramplein en Jan Blankenbrug, Aziëlaan en op de Waterlandlaan nog een paar.

Een verdwaald verkiezingsbord van AOV ouderenpartij Purmerend Beemster kwamen wij ook nog tegen. Deze lijkt compleet vergeten want verder kwamen wij van deze partij niets tegen. De gemeente laat weten dat alle partijen hiervan op de hoogte zijn en dat ze gisteren nog geïnstrueerd waren om ze zo snel mogelijk te verwijderen.

Forum laat weten dat het campagneteam mogelijk deze niet goed hebben opgeschreven en dat het campagneteam nu onderweg is om deze zo snel als mogelijk te verwijderen.

Ziet u ook nog verkiezingsborden? Maak een foto en laat het ons weten op: [email protected]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.9 ° C
21.1 °
18.9 °
63 %
4.9kmh
15 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.