21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendTweede verdachte had initiërende rol bij overval Total tankstation, 360 dagen jeugddetentie

Tweede verdachte had initiërende rol bij overval Total tankstation, 360 dagen jeugddetentie

Purmerend – De tweede verdachte van de overval op het Total Tankstation op de Edisonweg op 14 juli j.l. had een initiërende rol bij de overval en is door de rechter veroordeeld tot jeugddetentie voor de duur van 360 dagen, waarvan 150 dagen voorwaardelijk, met aftrek van de tijd die de verdachte al in voorarrest heeft doorgebracht en met een proeftijd van twee jaren. De buit zou gaan om €105,00 en een paar sloffen sigaretten.

Eerder werd een minderjarige jongen uit Opmeer voor de overval veroordeeld voor tot een werkstraf van 180 dagen. De jongen uit Opmeer zou door deze verdachte opgehitst zijn om de overval te plegen. De jongen uit Opmeer zou hij amper kennen. De rechtbank acht bewezen dat de tweede verdachte de jongen uit Opmeer heeft voorzien van een zwart vest en een bivakmuts en dat hij ten tijde van de overval op ‘veilige afstand’ is gaan staan.

De rechtbank benadrukt daarbij het zeer zorgelijk en kwalijk te vinden dat de verdachte de jongen uit Opmeer heeft gebruikt voor het plegen van de overval, wat blijkt uit de berekenende wijze waarop hij op de dag van de overval en de dagen daarna via WhatsApp praat. Ook blijkt dat de verdachte eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten.

Dat de verdachte betrokken is geweest bij de overval en een initiërende rol heeft gehad blijkt ook uit het onderzoek van de politie naar de telefoons van de verdachte. Uit onderzoek naar de telefoon van de verdachte blijkt namelijk dat de verdachte op de dag van de overval tegen de jongen uit Opmeer zegt: “En sws laat ik vndg iemand een oevoe nakken”, waar de rechtbank uit begrijpt dat hij sowieso van plan was om iemand die dag een overval te laten plegen.

Uit de rechtbankverslagen blijkt er ook een derde verdachte aan de overval mee gewerkt te hebben. De verdachte zegt twee dagen na de overval, op 16 juli 2021, tegen de derde verdachte : “hij is geveegt”, waar de rechtbank uit opmaakt dat de jongen uit Opmeer is opgepakt. Vervolgens zegt de derde verdachte dat hijzelf niet “geveegd” gaat worden voor € 105,00, waarna de verdachte aangeeft dat dat ook niet gaat gebeuren, omdat “hij” al “geveegd” is, maar dat de jongen uit Opmeer nu niet moet gaan janken als een baby, omdat hij anders niet had moeten komen. De Jongen uit Opmeer was immers ook blij toen hij die € 105,00 en die sloffen in zijn handen had, aldus de verdachte.

De verdachte heeft op tal van vragen van de rechtbank over deze hem belastende feiten en omstandigheden geen antwoord willen geven en heeft de bewijswaarde en bewijskracht ervan niet ontzenuwd. Deze verdachte wordt veroordeeld tot jeugddetentie voor de duur van 360 dagen, waarvan 150 dagen voorwaardelijk, met aftrek van de tijd die de verdachte al in voorarrest heeft doorgebracht en met een proeftijd van twee jaren.

De derde verdachte zal binnenkort moeten voorkomen.

Relevante artikelen:


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.