22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeVolendamVijf wietplantages ontmanteld in Volendam na grote onaangekondigde controle

Vijf wietplantages ontmanteld in Volendam na grote onaangekondigde controle

Volendam – Bij een controle van de gemeente Edam-Volendam, de politie en andere instanties zijn er vandaag vijf grote wietplantages gevonden aan de Marconistraat en de Papaverstraat in Volendam.

Bij de Marconistraat staat een buurman te kijken naar de grote hoeveelheid politiewagens. “Dit is toch wel even schrikken. Ik ben verontwaardigd over wat er allemaal gebeurt in de straat. Dat zijn criminele activiteiten, dat moeten we niet hebben hier.” Hij heeft nooit wat geroken. “Het is een nette buurt hier. Ik heb nooit de indruk gehad dat hier wat crimineels bezig was.”

In de hennepkwekerijen die vandaag zijn aangetroffen was apparatuur aanwezig om het gehalte CO2 (koolstofdioxide) in de lucht te verhogen. Hennepplantjes groeien dan harder, maar voor mensen is zo’n atmosfeer levensgevaarlijk. Met de elektra was geknutseld. Bij kortsluiting was brand of zelfs een explosie mogelijk. De criminelen die deze vijf kwekerijen hebben gebouwd, dachten alleen om hun winst en niet om risico’s voor omwonenden.

https://twitter.com/Wikavi_NL/status/1466466137152049154

De politie doet verder onderzoek naar de strafbare feiten. Er zijn ook twee bedrijfsvoertuigen in beslag genomen die vermoedelijk zijn betaald met geld dat in de hennepteelt verdiend is.

Onaangekondigde actie

Ook de douane, nutsbedrijven en milieu toezichthouders waren betrokken bij de onaangekondigde actie. Die worden vaker gehouden om te kijken of er geen criminele activiteiten plaatsvinden, maar de instanties checken dan ook zaken als vergunningen en veiligheidsrisico’s.

De actie in Volendam is onderdeel van een regionaal plan om de veiligheid op bedrijventerreinen te verbeteren, zegt de gemeente Edam-Volendam op Facebook. In de loop van komend jaar worden de onaangekondigde controles in de hele regio voortgezet.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.