15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomePurmerend1,2 miljoen subsidie voor huisvesting statushouders in voormalig politiebureau Waterlandlaan

1,2 miljoen subsidie voor huisvesting statushouders in voormalig politiebureau Waterlandlaan

Purmerend – Op dit moment werkt de gemeente aan de verwerving van de locatie van het voormalig politiebureau aan de Waterlandlaan. De gemeenteraad spreekt in december over de verwerving van dit pand voor de langere termijn. Als de gemeenteraad hier positief op besluit, kan deze locatie op de korte termijn mogelijk ingezet worden voor tijdelijke huisvesting van statushouders en spoedzoekers.

De denkrichting van het college van B&W gaat uit naar met name kleine gezinnen in een kleinschalige woonlocatie. Een week geleden gaf burgemeester Don Bijl aan dat Purmerend, net als andere gemeenten, de opdracht heeft om een aantal statushouders een woning te geven. “Alle regiogemeenten moeten met die opdracht aan de slag. De regiogemeenten trekken gezamenlijk op en hebben afgesproken om alleen versneld tijdelijke huisvesting van statushouders te combineren met inwoners die met spoed een woning zoeken. Zo komt er meer ruimte in de huidige asielopvang.”

De verdere uitwerking voor de korte termijn wordt in een apart proces begin volgend jaar, met input van betrokkenen en omwonenden, in maart aan de gemeenteraad voorgelegd ter bespreking.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat er een eenmalige subsidiemogelijkheid is wanneer het gemeentebestuur kiest voor de mogelijkheid om op korte termijn statushouders te huisvesten. Deze subsidiemogelijkheid heeft de gemeente aangevraagd en is vandaag goedgekeurd. Het bedrag voor Purmerend bedraagt circa 1,2 miljoen euro en kan na besluitvorming in de gemeenteraad worden ingezet.

Het college geeft in een brief aan de gemeenteraad aan dat de toekenning van de subsidie van 1,2 miljoen niets verandert aan het voorgestelde tijdspad voor de verwerving van het pand en de tijdelijke invulling die begin volgend jaar in de gemeenteraad wordt besproken. “Het feit dat de subsidie is aangevraagd en toegekend, betekent niet dat u als gemeenteraad niet bevoegd bent om van de voorgestelde invulling af te wijken. Dit betekent uiteraard dan wel dat de subsidie wordt geretourneerd.”

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Mijn reactie verwijderd?, Wat heb ik verkeerd gezegd?
    Geen enkel woord racistisch, uitsluiting of Wat dan ook.

  2. Hier komt onherroepelijk str*nt van.
    Ten eerste naait de Gemeente weer eens zijn eigen naad: de subsidies zijn duidelijk belangrijker dan omwonenden, reguliere woningzoekenden, het ziekenhuis.
    Ten tweede maakt de Gemeente een giga onderscheid: de starter en spoedzoeker worden bijv.weggeduwd in een containerwoning aan de Verzetslaan van 25m2 voor € 500 p.. excl. servicekosten svp/water/licht, incl. heel veel ver- en geboden, een maximale woonduur van 2 jaar, geen OV/parkeerruimte op lokatie etc.
    Transparantie is ver te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.