6.6 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
HomePurmerendDirecteur SVP Gijs de Man stopt per 1 juni 2022

Directeur SVP Gijs de Man stopt per 1 juni 2022

Purmerend – Na 8 jaar vertrekt algemeen directeur Gijs de Man bij SVP en gaat dan met pensioen. Naast directeur bij SVP was hij voorzitter van de Stichting Warmtenetwerk en heeft namens de warmtebedrijven onderhandeld bij de totstandkoming van het Klimaat en Energie-akkoord. 

De Man kwam bij SVP in de periode dat SVP niet langer meer warmte inkocht bij de centrale van Nuon op de Baanstee-West, maar met de BioWarmteCentrale aan het Contact op de Baanstee-Oost zelf duurzame warmte ging produceren. De opening van de BWC door de Koning was daarbij een gebeurtenis die zelfs de landelijke pers haalde.

De Man: “In de jaren daarna is hard ingezet op verdere verbetering van de bedrijfsvoering, waaronder het project versnelde leidingrenovatie, om de leveringszekerheid te vergroten. Verder zijn grote stappen gezet in de bronnenstrategie, waarin meerdere duurzame bronnen als aquathermie en geothermie worden ontwikkeld om aan de groeiende vraag naar duurzame warmte te voldoen. Vanaf 2019 is SVP winstgevend geworden en is het tarief van warmte inmiddels lager dan van gas.”

“SVP is een bedrijf van en voor Purmerend. Met maar 25 % van de woningen aangesloten op aardgas, is Purmerend koploper in de gasvrijtransitie. Dat maakt Purmerend en SVP uniek en mooi om voor te werken, ook in de komende maanden.“, aldus de Man.

De werving van een nieuwe directeur is inmiddels gestart.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,875FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.6 ° C
7.8 °
6.1 °
78 %
6.3kmh
100 %
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
9 °
wo
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.