15.1 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomePurmerendKathleen Visser neemt vroegtijdig afscheid van Leefbaar: "Ik wil niet meer met...

Kathleen Visser neemt vroegtijdig afscheid van Leefbaar: “Ik wil niet meer met het bestuur van onze partij geassocieerd worden”

Purmerend – Met nog maar één raadsvergadering en een afscheidsbijeenkomst te gaan heeft Kathleen Visser afscheid genomen van de partij waarvoor ze zich jarenlang heeft ingezet. Leefbaar Purmerend moet het met onmiddellijke ingang zonder het geliefde raadslid Visser doen.

Het raadslid heeft laten weten een ‘time out’ te nemen. Zolang de huidige raad in functie is, zal Visser niet meer in de raad of in commissies actief zijn. Ze neemt het besluit naar aanleiding van een heftige woordenwisseling tussen haarzelf en partijvoorzitter Arie-Wim Boer. “Naar aanleiding van mijn reflectie op zaken die in de afgelopen raadsperiode en de onlangs gehouden verkiezingscampagne hebben gespeeld en mijns inziens absoluut verbetering behoeven, heb ik besloten dat ik niet meer met het bestuur van onze partij geassocieerd wil worden.”

Het geliefde raadslid laat weten dat ze de fractievoorzitter van Leefbaar -Chris Boer- heel hoog heeft zitten. Visser is de volgende in lijn voor de zetel van Leefbaar. “Uiteraard behoud ik mij het recht voor om mijn voorkeurszetel in de raad op te eisen mocht deze onverwacht om wat voor reden dan ook vrijkomen. Wel moet ik me dan eerst ernstig beraden of ik die zetel namens Leefbaar of een andere partij zal gaan invullen. In ieder geval heb ik aangegeven dat niet voor Leefbaar te doen als de huidige bestuurder op dat moment nog steeds deel uit maakt van de partij en of de politiek in Purmerend.”

Fractievoorzitter Chris Boer betreurt het vertrek van Kathleen Visser. “Het is echt heel erg jammer, maar het kwam niet uit de lucht vallen. Het is een logische uitkomst voor een conflict in de privé-sfeer. Ik ben blij dat deze verklaring respectvol is gebeurd. Maar liever had ik natuurlijk nog iedereen bij elkaar gehad.”

Visser zal dus ook niet bij het afscheid van de huidige raadsleden zijn. De confrontatie met Arie-Wim Boer wil zij uit de weg gaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
15.6 °
14.4 °
76 %
1.8kmh
98 %
vr
16 °
za
16 °
zo
18 °
ma
23 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.