14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeHart van de RegioSpontane inzamelingsactie kerstpakketten bij 'Zonder honger naar bed Purmerend'

Spontane inzamelingsactie kerstpakketten bij ‘Zonder honger naar bed Purmerend’

Purmerend – Het was geen vooropgezet plan. Op de Facebookgroep Zonder honger naar bed Purmerend is een spontane inzamelingsactie van kerstpakketten ontstaan. Vele tientallen pakketten vinden hun weg naar mensen die deze goed kunnen gebruiken. Ook worden er door mensen uit de groep zelf pakketten samengesteld.

Initiatiefneemster van de groep, Silvia Bontenbal, werd half december benaderd door Marika van het bedrijf Werkom. Ze wilde graag haar kerstpakket wilde doneren maar zelf woont zelf niet in Purmerend. Of ze het het pakket bij Silvia mocht brengen. Toen collega’s van de vrouw hoorden over haar actie, besloten veel van hen ook mee te doen. Wat eigenlijk één doos zou zijn, werden er veel meer. Ook via de Rotary doneerde Marika pakketten.

Dat was het begin van een sneeuwbal-effect. Diverse leden van de groep gaven hun eigen pakketten weg. Er werden pakketten speciaal samengesteld. En er meldde zich een bedrijf – Gift4promotions uit de Rijp – die 18 kerstpakketten doneerde.

Silvia heeft het er druk mee. Haar gang staat vol dozen. Ze maakt afspraken met ophalers en coördineert de weggeefactie. “Ik doe het met liefde. Ik ben blij verrast door de grote hoeveelheid gulle gevers. Zonder honger naar bed is altijd al een geweldige groep, maar nu ben ik extra trots.”

Op de facebookgroep Zonder honger naar bed Purmerend plaatsen mensen wat ze over hebben aan voedsel. Doordat ze per ongeluk (of expres) te veel hebben gekookt. Of omdat ze hun keukenkastje hebben opgeruimd. Mensen die het kunnen gebruiken reageren op het aanbod. Onder het motto “Bied aan wat u over heeft en reageer op wat u kan gebruiken”  brengt de Facebookgroep aanbieders en vragers van voedsel bij elkaar. 

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.