23.8 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendPurmerender voor vier jaar de cel in voor jarenlang misbruik dochter

Purmerender voor vier jaar de cel in voor jarenlang misbruik dochter

Alkmaar – Een 58-jarige Purmerender gaat voor 4 jaar de cel voor het jarenlang misbruik van zijn, toen nog minderjarige, dochter. Tevens moet de Purmerender een bedrag van €31.746,00 betalen wegens materiële en immateriële schade. Volgens de uitspraak van de rechter heeft de Purmerender zijn dochter vanaf 5-jarige leeftijd misbruikt tot de 15-jarige leeftijd.

De inmiddels 25-jarige dochter werd misbruikt in haar ouderlijk huis, in een badhokje in een zwembad en in een bubbelbad tijdens een uitstapje met haar school. De moeder keek al die tijd de andere kant op. De man heeft een deel van de feiten bekend. Ook zou hij een autisme stoornis hebben waardoor hij, volgend deskundigen, zich niet goed kon inleven in zijn dochter. “De verdachte heeft op grove wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer en zich uitsluitend laten leiden door zijn eigen seksuele lusten. De verdachte heeft een onveilige situatie gecreëerd in een omgeving, haar ouderlijke woning, die voor het slachtoffer veilig had moeten zijn.”

De dochter heeft voor het eerst begin november 2016 via Whatsapp aan een vriendin verteld dat zij seksueel was misbruikt. Op 6 november 2016 heeft ze via Whatsapp en een daarna gevoerd telefoongesprek verteld aan haar partner dat haar vader haar seksueel heeft misbruikt. Op 7 november 2016 heeft zij bij haar toenmalig huisarts een noodmelding gedaan inhoudende dat sprake was van “seksueel geweld” en dat ze hulp nodig had. Half november 2016 heeft ze het ook verteld aan haar oma en is het binnen een beperkte (familie)kring besproken.

Drie jaar later heeft de dochter aan de zedenpolitie kenbaar gemaakt dat zij aangifte wilde gaan doen tegen haar vader. Een gemaakte afspraak voor het houden van een informatief gesprek op 18 oktober 2019 is afgebeld omdat aangeefster was ingestort. Uiteindelijk is op 19 mei 2020 een informatief gesprek met aangeefster bij de zedenpolitie gehouden. Op 22 juni 2020, op 24-jarige leeftijd, heeft zij aangifte gedaan van seksueel misbruik en ontuchtige handelingen gepleegd door haar vader, de verdachte.

De rechtbank heeft geen aanleiding te veronderstellen dat de verklaringen van aangeefster onbetrouwbaar zijn als gevolg van (langdurige) traumatherapie gelet op het feit dat het moment van “disclosure” in 2016 nog plaats vond voordat zij in therapie ging. Het staat vast dat zij vanaf haar eerste verklaring tegenover haar partner en familie over het seksueel misbruik door de verdachte gepleegd, al een periode heeft genoemd die vóór haar 12e jaar begon.

De rechter veroordeelde de vader tot een gevangenisstraf voor de duur van vier jaar en legt de vader als schadevergoedingsmaatregel ten behoeve van de dochter de verplichting op tot betaling aan de Staat van een bedrag van € 31.714,00, bij gebreke van betaling en verhaal te vervangen door 193 dagen gijzeling en bepaalt dat het te betalen bedrag wordt vermeerderd met de wettelijke rente vanaf 9 januari 2012 tot aan de dag der algehele voldoening.

De gehele uitspraak is hier te lezen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
23.8 ° C
25 °
22.8 °
68 %
1.3kmh
43 %
do
24 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.