25.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeRegionaalRechter over zwemschool Hilversum: Zwemles valt onder onderwijs, QR-check niet nodig *tip:...

Rechter over zwemschool Hilversum: Zwemles valt onder onderwijs, QR-check niet nodig *tip: lees het hele artikel*

Regionaal – Zwemles valt onder onderwijs, zo oordeelde de voorzieningenrechter in Utrecht vandaag. Een Hilversumse zwemschooleigenaar weigerde om QR-codes te controleren en kreeg vervolgens een dwangsom opgelegd van de gemeente. Onterecht, zo oordeelt de rechter.

Sinds 6 november 2021 is het tonen van een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht voor volwassenen die naar binnen willen bij een binnensportlocatie. De voorzieningenrechter is van oordeel dat het hoofddoel van zwemles onderwijs is en geen sport. Kinderen gaan immers naar zwemles om te leren zwemmen en hun zwemdiploma’s te halen. Het zwembad is met name geschikt om die zwemlessen te geven en daarom is het volgens de voorzieningenrechter geen binnensportlocatie. De voorzieningenrechter schorste de opgelegde last onder dwangsom. Hiermee lijkt de deur open te staan voor zwembaden in het hele land om geen QR-controles meer uit te voeren voor zwemles.

Het beleid ligt bij het ministerie van VWS

De bezwaarprocedure bij de gemeente loopt nog, de dwangsommen en de QR-check zijn nu wel geschorst door de uitspraak van de rechter. De burgemeester van Hilversum mag het oordeel van de rechter naast zich neer leggen en kan het zwembad verplichten om toch de controles uit te moeten voeren.

Het beleid of zwembaden ouders zonder QR-check mogen ontvangen ligt bij het ministerie van VWS. Op dit moment is het ministerie nog bezig met een verklaring. Deze wordt later vandaag of morgen verwacht. Het is dus nog even afwachten of andere zwembaden de uitspraak van de rechter over zullen nemen. Zodra VWS hierover bericht heeft, zullen wij dit uiteraard melden op regiopurmerend.nl.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
25.4 ° C
26.7 °
23.9 °
63 %
0.9kmh
26 %
do
25 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.