19.3 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalMinisterie VWS: Nederlandse zwembaden moeten gewoon QR-codes blijven checken

Ministerie VWS: Nederlandse zwembaden moeten gewoon QR-codes blijven checken

Regionaal – Een uitspraak van de voorzieningenrechter Midden-Nederland, waarbij een Hilversumse zwemschool niet verplicht werd om QR-codes te controleren, geldt niet voor alle zwembaden in Nederland. Dat verklaart het ministerie van VWS.

Zwemschool De Wintersport spande een kort geding aan tegen de gemeente Hilversum. Het bedrijf had een dwangsom opgelegd gekregen omdat het weigerde QR-codes van wegbrengende ouders te controleren. “Deze uitspraak geldt voor dit specifieke zwembad en niet voor ieder zwembad in Nederland”, verklaart het ministerie van VWS.

De rechter deed zijn uitspraak op basis van twee argumenten. De eerste conclusie is dat zwemles (A,B en C diploma) gericht is op zwemvaardigheid en daarmee geen sport is. De tweede reden is dat er het desbetreffende zwembad (bijna) alleen gebruikt wordt voor zwemles.

“In het algemeen zijn zwembaden locaties voor het beoefenen van sport, waarbij ook zwemles wordt aangeboden. Voor publieke binnenruimten van een locatie voor beoefening van sport (waaronder ook de kleedkamers) geldt een Corona-toegangsbewijs plicht voor publiek vanaf 18 jaar. Daarom blijft de QR-plicht voor zwembaden overeind.”

Eerder stelde de SGP spoed-kamervragen aan demissionair ministers Grapperhaus en de Jonge. De partij pleit voor een algehele openstelling zonder QR-code voor zwemlessen. De ministers hebben nog niet op de kamervragen gereageerd.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Nauw dan maar in de zee zwemmen zonder diploma stik maar in je tent als je mensen om medische reden uitsluit! als mij keuze niet gerespecteerd word ga je die voelen

  2. Het verschil zit ‘m in de benaming;
    Zwemschool: primair gericht op het geven van zwemonderwijs.
    Zwembad: primair plaats waar mensen, voor hun plezier, voor de sport of als therapie kunnen gaan zwemmen, secundair het geven van zwemonderwijs.

    Het is lullig dat onderscheid maar het is niet anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
20.6 °
17.8 °
67 %
9.4kmh
79 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.