20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeEdamNoodverordening van kracht in delen van Edam-Volendam, eerste arrestaties verricht

Noodverordening van kracht in delen van Edam-Volendam, eerste arrestaties verricht

Edam-Volendam – De loco-burgemeester van Edam-Volendam heeft een noodverordening uitgevaardigd voor delen van Edam en Volendam. De noodverordening blijft van kracht tot 1 januari 2022 in de middag. In de gebieden is veel politie en ME te zien.

Het gaat vooral om het middengebied, het stuk tussen Edam en Volendam en een gebied ten zuiden van de Dijk in Volendam. Hier zou sprake zijn van veel overlast door jongeren die zich tegen de politie keren. De gemeente Edam-Volendam roept op om de rust te bewaren en normaal te doen. “Gedraag je, heb respect voor de hulpverleners en gebruik je gezond verstand. Ouders, let op je kinderen en houd ze binnen. De noodverordening is van kracht. Jeugd die toch de openbare orde verstoort riskeert arrestatie en een strafblad.”

Inmiddels zouden de eerste arrestaties zijn verricht door eenheden van de politie. Tussen de jongeren en de politie/ME is een kat en muis spel gaande, laat een bewoner uit de Singelwijk in Edam weten. Vanuit een flat op de 11e verdieping aan de Johan Wagenaarstraat in Purmerend is goed te zien dat er veel vuurwerk in Edam en Volendam wordt afgestoken. “Dat is veel meer dan hier. Het lijkt daar wel oorlog.”

https://twitter.com/xsacharose/status/1476940833891012611Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ach ja, als je niet luisteren wilt moet je maar voelen.
    Je blijft met je poten van ALLE hulpverleners áf.

    En wat betreft de hoeveelheid vuurwerk die er kennelijk wordt afgestoken in Edam-Volendam: Purmerend (i.i,g. Purmer Zuid) is kennelijk bezig met een inhaalslag. De rook en kruitdampen kun je met een mes snijden en het geluid zal een aantal afstekerds wellicht blijvende gehoorschade opleveren.

    Maar in Purmerend zie je amper een agent o.i.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.