16.1 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendIets drukkere jaarwisseling met toch vuurwerkoverlast

Iets drukkere jaarwisseling met toch vuurwerkoverlast

Regionaal – De jaarwisseling in de regio Zaanstreek/Waterland is voor de brandweer, ambulancedienst en politie iets drukker geweest dan vorig jaar, maar er zijn geen grote incidenten geweest. Vergeleken met de jaren daarvoor zijn er ook deze jaarwisseling met beperkende coronamaatregelen minder incidenten geweest. Wel was er ondanks het landelijk vuurwerkverbod veel vuurwerkoverlast en zijn er mensen gewond geraakt door vuurwerk.

Volgens de politie was het vooral onrustig in Volendam en Zaandam. Zo keerden in de middag tientallen jongeren in Volendam zich tegen de politie waarbij er met vuurwerk naar agenten werd gegooid. Twee politiemensen doen tegen deze persoon aangifte van zware mishandeling. Ook in Zaandam zijn politiemensen regelmatig bekogeld met (zwaar) vuurwerk. Daarnaast heeft de politie in Zaanstreek-Waterland te maken gehad met meerdere vechtpartijen en is in Westknollendam een groot feest in een loods beëindigd.

Er is 56 keer een beroep gedaan op de brandweer, tegen 39 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling. Het zwaartepunt lag hierbij op buiten- en containerbrandjes. Er waren drie branden in of bij woningen als gevolg van het afsteken van vuurwerk.

In Purmerend waren er 9 incidenten waarbij de brandweer moest komen. In de Beemster 1 incident. De ambulancedienst rukte voor incidenten in Purmerend 16 keer uit en in de Beemster 1 keer.

In Zaanstreek-Waterland waren er in totaal 75 ambulanceritten, tegen 53 ritten vorig jaar. De ambulance heeft vijf mensen – onder wie drie kinderen – met vuurwerkverwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de ritten is er één incident van agressie tegen ambulancepersoneel gemeld. Dit betrof een incident in gemeente Waterland.

Er zijn geen incidenten met betrekking tot geweld tegen brandweermensen gemeld.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
16.1 ° C
16.7 °
15.5 °
79 %
1.8kmh
82 %
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
28 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.