17.5 C
Purmerend
dinsdag 18 juni 2024
HomePurmerendFout in laboratorium zorgt voor 66 foutieve testuitslagen in Zaanstreek-Waterland

Fout in laboratorium zorgt voor 66 foutieve testuitslagen in Zaanstreek-Waterland

Purmerend – Door een fout in het laboratorium van Saltro in Utrecht, hebben afgelopen vrijdag 66 mensen die een PCR-test hadden afgenomen bij de GGD Zaanstreek-Waterland een foutieve testuitslag ontvangen. Alle gedupeerden zijn inmiddels telefonisch en schriftelijk geïnformeerd door de GGD.

Saltro laat weten dat het om menselijke fouten gaat in het Hudsonlab, het hoog-volume laboratorium. De fouten bij het laboratorium kwamen aan het licht bij steekproeven die worden gedaan als extra check op de testuitslagen.

Onderzoek

“Voor het analyseren van de afgenomen PCR-testen maken de GGD’en gebruik van een aantal grote laboratoria. Als extra controle doen de laboratoria steekproeven onder positieve testuitslagen”, legt de woordvoerder van Saltro uit. Hieruit bleek dat een aantal testuitslagen negatief zijn, in plaats van positief. Ook bleek dat een aantal testuitslagen positief zijn, in plaats van negatief.

Deze testen zijn afgenomen op 5 januari. Het laboratorium onderzoekt op dit moment de oorzaak van de fouten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.5 ° C
18.9 °
16.1 °
73 %
0.5kmh
100 %
di
17 °
wo
17 °
do
19 °
vr
21 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.