27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendTermijn van 2 jaar tijdelijk woningen bijna voorbij: 7 bewoners kunnen geen...

Termijn van 2 jaar tijdelijk woningen bijna voorbij: 7 bewoners kunnen geen kant op

Purmerend – Eind februari is het twee jaar geleden dat de eerste lichting bewoners de sleutel ontving van hun tijdelijke woning aan de Kanaalkade in Purmerend. Op 25 februari is de termijn van twee jaar voorbij en moeten zij hun woningen weer verlaten. Zeker zeven personen hebben nog geen idee waar zij naar toe kunnen.

Eén van de bewoners (naam bekend bij de redactie), beschrijft de situatie van de mensen die nu nog op de Kanaalkade wonen. “Natuurlijk ben je heel blij als je een dak boven je hoofd krijgt. Dat pak je direct aan. Maar twee jaar is te kort om dingen tijdens deze woningnood te kunnen regelen. Zeker zeven van ons staan op 25 februari om 08:00 uur, nadat we de sleutel hebben moeten inleveren, waarschijnlijk weer op straat.”

Van de twintig oorspronkelijke bewoners zijn er een aantal doorgestroomd. Een tweetal naar een 55-plus woning en zeker eentje via een urgentieverklaring naar een reguliere woning. Eén bewoner woont nu in de tijdelijke woningen op het Karekietpark. Twee andere bewoners kunnen doorstromen naar de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan.

Vertrekbrief in het Engels

De brief die de bewoners van vastgoedbeheerder Camelot ontvingen, met daarin de tijd en voorwaarden voor het leeg opleveren van de woningen was niet in het Nederlands geschreven. “De hele brief was vreemd genoeg in het Engels. Na een telefoontje met Camelot kregen we de brief nogmaals toegestuurd. Weer in het Engels”, aldus de bewoner. Ook zijn ze teleurgesteld in het contact met de gemeente. “Alleen tijdens de intake is er contact geweest. Helemaal in het begin. Verder is er geen hulp of begeleiding aangeboden vanuit de gemeente.”

De bewoners hopen echt op hulp vanuit de gemeente. “Ik heb geen idee waar ik naar toe kan. Waarschijnlijk sta ik gewoon weer op straat.”

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. Om te beginnen een bizar plan van de gemeente geweest. Eén meter naast de erf grens van het omliggende huis een complex van 2 hoog bouwen. Maar er zijn wel meer dingen waar ik versteld van sta bij de gemeente Purmerend

 2. Je hebt volkomen gelijk Dagmar. Nu zijn er nog meer tijdelijke woningen bijgekomen en er komt nog een plukje. Over 2 jaar zitten deze mensen bijna allemaal in de ellende want …. waar naar toe ? Ja woningen vanaf 450000 Euro of met een huur van 1100 Euro die zijn er. Volkomen fout woningbeleid van de gemeente.

 3. Ik voorspelde deze trieste uitkomst op 28 februari 2020 (quote)

  Onthoud wel: je mag er tijdelijk wonen voor maximaal 2 jaar.
  En tijd vliegt………
  Daarom van mij een wijze, goedbedoelde raad: blijf ingeschreven als woningzoekende.
  Want wethouder Kroese heeft de wachtlijsten m.b.t. wonen over twee jaar NIET weggewerkt.

  En nu, in 2022 blijkt dat ik gelijk heb gekregen, mensen dus geen andere, definitieve woonruimte hebben gevonden en de Gemeente niet bij machte blijkt deze mensen écht te helpen in de afgelopen 2 jaar.

  Wat de Gemeente wel heeft gecreëerd is een “durchgangslager 2.0” bij een maximale woonduur van 2 jaar….maar of de Gemeente daar trots op moet zijn….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,559VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
29 °
26.6 °
61 %
1.8kmh
71 %
vr
27 °
za
28 °
zo
22 °
ma
21 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.