14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
Home112Purmerender als tweede verdachte aangehouden in onderzoek diefstal Zaans Museum

Purmerender als tweede verdachte aangehouden in onderzoek diefstal Zaans Museum

Zaandam – De politie heeft dinsdagochtend een 37-jarige Purmerender als tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar diefstal van een schilderij van Monet uit het Zaans Museum op zondag 15 augustus aan Schansend.

Beide worden ervan verdacht het werk ‘De Voorzaan en de Westerhem’ van Monet te hebben willen stelen. Eerder werd in het onderzoek al een 49-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De 49-jarige man uit Amsterdam ook wel Henk. B. heeft zichzelf op 21 september 2021 bij de politie gemeld. Hij is geen onbekende van de politie. Eerder roofde hij met een handlanger twee Van Goghs uit het Amsterdamse Van Goghmuseum. Ze werden beiden in hoger beroep veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf. “De politie had Henk B. waarschijnlijk ook al in het vizier”, vertelt kunstdetective Arthur Brand aan mediapartner NH-Nieuws. “Omdat er veel camerabeelden waren. Ik denk dat Henk heeft gedacht: ik kan me beter zelf melden, dat is straks beter voor als ik voor de rechter kom.”

De mislukte roof

Op zondagochtend 15 augustus probeerden twee mannen, op klaarlichte dag, (rond 10.30 uur) een schilderij uit het Zaans Museum te stelen. Dit is toen mislukt, onder meer door heldhaftig ingrijpen van bezoekers en personeel.

Bij die roof is destijds ook een schot gelost door een van de verdachten. Daar is niemand bij gewond geraakt en de twee daders zijn zonder buit vertrokken op een scooter. Die scooter werd later die ochtend teruggevonden op de Zuiderweg in Wijdewormer.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.