25.8 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendSporting de Gors stopt ermee, 38 sociale huurwoningen op deze locatie

Sporting de Gors stopt ermee, 38 sociale huurwoningen op deze locatie

Purmerend – De gemeente en woningcorporatie Rochdale hebben overeenstemming bereikt over de bouw van 38 sociale huurwoningen (appartementen) op de locatie van Sporting De Gors aan de Lisdoddestraat 40 in de Gors  Zuid. Rochdale werkt de plannen nu verder uit. Rond de zomer informeert Rochdale omwonenden over de uitwerking van de plannen en de planning. Uiteindelijk zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. Dit is een besluit dat de gemeenteraad neemt.

Sporting de Gors ‘Een begrip in Purmerend’ sluit op 1 april zijn deuren. Eigenaar George Bruynesteijn: “En dit is geen grap. Het is na 40 jaar ondernemen mooi geweest. Tijd voor wat rust.” Hij geeft tevens aan dat de coronacrisis het besluit om te stoppen de beslissing heeft versneld maar dat de onderneming gezond is gebleven ondanks alle maatregelen.

38 gelijkvloerse appartementen

Wethouder Kroese: “De bouw van 38 gelijkvloerse appartementen op de locatie van Sporting De Gors is dan ook goed nieuws, zeker gelet op de enorme behoefte aan geschikte woningen en doorstroming op de woningmarkt. Het is weer een nieuwe toevoeging van broodnodige sociale huurwoningen in onze gemeente. De wachtlijsten voor die woningen zijn veel te lang. We verwachten dat er met de doorstroming van de doelgroep 55+ naar deze nieuwe appartementen, ruimte komt voor (jonge) gezinnen in de eengezinswoningen. Een win-winsituatie.”

Slecht ter been

Kenmerken van de nieuwe appartementen voor bewoners boven de 55 jaar zijn verder dat ze ook geschikt zullen zijn voor bewoners die slecht ter been zijn of die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Daarnaast zijn essentiële faciliteiten op het gebied van vervoer en gezondheid – zoals medisch centrum De Gors, Dijklander ziekenhuis en een bushalte – dichtbij.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
25.8 ° C
27.2 °
24.4 °
66 %
3.6kmh
98 %
vr
26 °
za
28 °
zo
22 °
ma
21 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.