15.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeBeemsterBeemster als achtste wijk gemeente Purmerend alleen bij statistische gegevens

Beemster als achtste wijk gemeente Purmerend alleen bij statistische gegevens

Purmerend – Het bestuur van de stichting Beemster Vanzelfsprekend vroeg halverwege januari aandacht aan de burgemeester en de ambtenaren van de gemeente Purmerend om de juiste naamgeving te gebruiken voor de Beemster en zijn vier dorpen. De stichting was niet blij met het feit dat de Beemster als achtste wijk is toegevoegd aan de zeven wijken van Purmerend.

Naar nu blijkt wordt dit alleen voor wat betreft de statistische gegevens gebruikt. Burgemeester Bijl schrijft in een reactie aan de stichting Beemster Vanzelfsprekend terug dat er in aanloop naar de fusie zorgvuldig is gekeken naar de naamgeving van Beemster na 1 januari 2022. “De wijze waarop Beemster onderdeel is van de nieuwe gemeente is beschreven in het herindelingsadvies dat zowel de gemeenteraad van Beemster als de gemeenteraad van Purmerend heeft vastgesteld in februari 2020.”

Tekst herindelingsadvies

De nieuwe gemeente gaat Purmerend heten, waarbij de dorpsnamen Noordbeemster,
Middenbeemster, Westbeemster en Zuidoostbeemster gehandhaafd blijven. Waar de naam Beemster
van betekenis is, zoals in Droogmakerij De Beemster, blijft deze bestaan.

De nieuwe gemeente bestaat uit vier dorpen- Middenbeemster, Noordbeemster, Westbeemster en
Zuidoostbeemster-en zeven wijken: centrum, De Gors, Overwhere, Purmer Noord, Purmer Zuid,
Wheermolen en Weidevenne.

Landelijk worden statistische gegevens bijgehouden om bijvoorbeeld bevolkingsgroei en demografische gegevens per wijk of buurt te kunnen genereren. “Hiervoor heeft elke gemeente in Nederland een indeling in wijken en buurten om deze gegevens bij te houden. De benaming van wijken en buurten is landelijk bepaald en zegt niets over de feitelijke benaming van bijvoorbeeld de Beemsterdorpen.”

Tekst wordt aangepast

De huidige omschrijving op de website is gestoeld op de statistische indeling en niet op basis van de afspraken zoals beschreven in het herindelingsadvies. De tekst wordt hierop aangepast. Aanvullend hierop zal in gemeentelijke communicatie, waar het over de dorpen van Beemster gaat niet worden gesproken over wijken maar over dorpen.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Tjemig wat een gez**k weer.
    Zet bij voormalige kernen Zuidoostbeemster, Middenbeemster, West- en Noordbeemster. een bord met ondertitel: Gemeente Purmerend.
    Beemster Vanzelfsprekend is gestart in maart 2021, heeft kennelijk van heel veel heel veel last (ook van de verlichting op de A7) maar je hoort ze niet over de verkoop van (nieuwbouw)woningen aan inwoners van Purmerend.
    Da’s natuurlijk heel anders…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.4 ° C
16.7 °
14.4 °
82 %
0.4kmh
95 %
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
zo
20 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.