18.1 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomeRegionaalVerkeerssignalering A7 tussen knooppunt Zaandam en Purmerend-Zuid gaat in onderhoud, extra reistijd

Verkeerssignalering A7 tussen knooppunt Zaandam en Purmerend-Zuid gaat in onderhoud, extra reistijd

Regionaal – Rijkswaterstaat voert vanaf maandag 31 januari tot en met vrijdag 18 februari 2022 op de snelweg A7 in beide richtingen tussen knooppunt Zaandam en Purmerend-Zuid onderhoud uit aan de verkeerssignalering. Weggebruikers zullen ter plaatse worden omgeleid en moeten zowel overdag als in de nacht rekening houden met 5 tot 10 minuten extra reistijd.

In de maand februari werkt rijkswaterstaat aan de matrixborden boven de weg en de wegkantsystemen langs de weg. De werkzaamheden worden zowel overdag als in de nacht uitgevoerd. De spitsstrook op de snelweg A7 is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen open en kan worden gebruikt als rijstrook.

De matrixborden boven de weg zijn uitgeschakeld. Door middel van borden langs de weg wordt de maximale snelheid aangegeven. Deze is maximaal 90 km/h. Ter plaatse van een afzetting zal de maximale snelheid 70 km/h bedragen.

Nachtafsluiting A7 Zaandam-Purmerend

De A7 wordt een aantal nachten afgesloten. Daarnaast zijn er ook een aantal afsluitingen van af- en toeritten. De belangrijkste afsluitingen zijn:

 • Maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari is de weg in de richting van Purmerend elke nacht van 21.00 uur tot 06.00 uur dicht. Voor verkeer op de A7 vanaf Prins Bernardplein in Zaandam en op de snelweg A8 vanuit Assendelft. Verkeer uit deze richtingen wordt omgeleid via de A8 en kan keren bij af- en toerit 1 Zaanstad-Zuid.
 • Zaterdag 5 februari tot en met zondag 6 februari is de toerit 4 Purmerend Zuid van 23.00 tot 05.00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via af- en toerit 5 Purmerend.
 • Dinsdag 8 februari 23.00 uur tot woensdag 9 februari 05.00 uur is afrit 3 Wijdewormer op de A7 richting Purmerend afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via af- en toerit 4 Purmerend-Zuid.
 • Donderdag 10 februari tot en met vrijdag 11 februari is de verbindingsboog van de A8 met de A7 richting Purmerend van 23.00 uur tot 05.00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Prins Bernardplein in Zaandam.
 • Maandag 14 februari tot woensdag 16 februari is de toerit 4 Purmerend Zuid 2 nachten van 23.00 uur tot 05.00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via af- en toerit 5 Purmerend.
 • Dinsdag 15 februari 23.00 uur tot woensdag 16 februari 05.00 uur is de verbindingsboog van de A8 met de A7 richting Purmerend afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Prins Bernardplein in Zaandam.
 • Donderdag 17 februari 21.00 uur tot vrijdag 18 februari 06.00 uur is de weg in de richting van Purmerend dicht voor verkeer op de A7 vanaf Prins Bernardplein in Zaandam en op de A8 vanuit Assendelft. Verkeer uit deze richtingen wordt omgeleid via de A8 en kan keren bij af- en toerit 1 Zaanstad-Zuid.

Verkeerssignalering

Om de snelwegen veilig te kunnen gebruiken werkt Rijkswaterstaat met verkeerssignalering. De verkeerssignalering bestaat uit lussen in het wegdek, matrixborden boven de weg en de verkeerscentrale. De lussen meten hoeveel auto’s er rijden en hoe hard ze gaan. Deze informatie wordt doorgegeven aan de matrixborden waar vervolgens een snelheidsbeperking op komt te staan. In de verkeerscentrale kunnen wegverkeersleiders handmatig bijsturen en bijvoorbeeld een kruis of verdrijvingspijl plaatsen.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinfo. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Gij zult thuiswerken….wordt gepredikt.
  Al bijna 2 jaar.
  En op het moment dat Nederland heropent, de dagelijks drukte op A7 weer toeneemt en zeer regelmatig files op de A7 staan dan… wegwerkzaamheden incl.afsluitingen.
  Ja hoor, terug naar het oude normaal….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19 °
17.2 °
92 %
2.2kmh
96 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.